哈佛教授: 研究表明「努力就能成功」其實是個天大的謊言

358 回覆
439 Like 35 Dislike
小早川瀨那

1000個影分身
點追
仲要一開始本來乜都唔識 偷學埋分身禁術 中期開埋分身訓練 人地訓練咁辛苦都唔夠佢開分身被動溫書

佢細個仲可以食拉麵 屌你香港公屋仔細個邊個食得起呢d成舊幾水嘅高級麵 食單餸車仔麵咋屌你
講呢句永遠立於不敗之地
試下翻牆貼上微博睇下會點
總有例外
但機率細就係細
幸存者偏差咁
我都聽過有人中六合頭獎
咁你買左今期未?
因為本書唔係係"香港教育"裡面既教材

香港教育就係教一堆咁既人出黎

d二世祖細個就比人質去外國讀書
玩多過讀都可以大學畢業
未畢業就揸牛馬
垃圾極都仲可以叫daddy介紹去uncle間公司學下野

另一邊窮撚如果又成日玩
最多得中學畢業
將來想矯正難過核爆

始終有錢人d仔女機會多好多
行錯左想矯正都容易過窮人
咪撚ON9啦傻西 凱老豆八門開齊都團滅唔到忍刀七人眾 點撚樣勁呀?
做左忍者咁多年都淨係下忍 點撚樣勁呀?
你咁熟書講下佢點勁法啦 成世人唯一成就咪就係開齊八門打忍刀七人眾囉 仲有乜證明到佢勁呀?

卡卡西講過乜?努力既天才果D廢話?
咁李嘉誠算係 天才 定努力型?
咁你不如又數下成個火影有幾多人識八門啦

八門 李+凱+戴+卡卡西=4個
螺旋丸 4代 自來也 卡卡西 鳴人=4個
打和咋wor

乜撚野即係血統 我成個回覆冇提過血統 你無啦啦講血統做乜9
乜老豆識=血統 UP乜9

你唔覺得佢廢 咁你不如講下佢老豆有乜唔廢既證明囉 開8門淨係可以打死+打殘七人眾=勁?
喂撚樣,係時候縮返入你老母臭閪啦

小櫻靠努力溝到人生贏家佐助咪算
做領導必備技能:講大話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞