哈佛教授: 研究表明「努力就能成功」其實是個天大的謊言

358 回覆
439 Like 35 Dislike
努力就能成功?其實是個天大的謊言!|不知道這些道理,再努力也沒用!|哈佛教授的巨作,顛覆你看待成功的方式,讓你重新思考成功的價值!|成功的反思https://www.youtube.com/watch?v=2I6b2VYinbA
唔成功係因為未夠努力
火影最撚寫實就係主角明明係有最屈機嘅父幹同天份,都仲要話自己係廢柴,贏到啲天份低過佢嘅天才都仲話係因為自己努力
中期先轉口風話係太子
仲要係仙人轉世
不嬲㗎啦
每個人嘅天資才能不一
如果細個冇高人指點、好好培養
好多本身唔叻嘅嘢
好難單靠個人努力學得返好
努力的天才
唔努力係因為未夠成功
火影阿爸,九尾人柱力,六道仙人細仔轉世,根本屈機到冇人有。東京喰種個金木研反而完全冇父幹同天份,不過後天都有最強赫子
出世就注定左係神仙轉世 仲有血緣同家族buff

打拳個傻仔前期玩左幾十集就無佢戲份
一開頭四代封印九尾入佢個身體已經係屈機材料啦,就係第一步唔係因為有九味查克拉鳴人都唔知死咗幾多次,而且早期都有伏筆寫佢係四代個遺子。你講仙人轉世只係屈上家屈姐,就算冇仙人轉世,四代個仔+渦卷一族+九尾查克拉已經係屈機之中嘅屈機。
每一位強者都係天才 但天才未必係強者
天才都唔係屈機
日向零次有天才都唔夠父幹鬥
哈 佛U
最撚憎呢D非黑即白即標題
一係有用一係完全冇用
重要死撚埋
天才係分等級嘅,勁似嗰種咪地區小天才囉,但渦卷一族血統+九尾查克拉就響整個火影世界裏面都係最頂級嘅天才
我努力打工儲到十萬,再加埋家人個五百萬就成功創業
所以話啲後生仔去少啲旅行好似我咁勤力先得
一係父幹一係中六合彩
打拳傻仔個師父到後期都係mvp
佢就真係靠自己努力嘅
勁似=寧次,而家Apple個語音輸入真係終極垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞