哈佛教授: 研究表明「努力就能成功」其實是個天大的謊言

358 回覆
439 Like 35 Dislike
夾係後期嘅事姐,第一部鳴人對九尾態度好似對隻狗咁呼呼喝喝,打唔贏人嗰時就喝九尾有交出查克拉嚟當交租。而且同九喇嘛都唔算叫努力吖,用現實做比喻咁只係代表透過某啲手段識咗個極有錢friend,咁個極有錢friend就會久唔久比啲錢俾你做生意咁。仲要一開頭點解會識到有錢friend係因為你老竇俾個機會你(四代封印九尾入去鳴人身)
咪9up啦 凱個老豆咁廢都開到8門啦
佢師父係努力既體術天才
一本寫比無政哲基礎嘅人睇嘅入門書
其實佢做得好成功
唔明有咩好笑
努力不一定會成功
不努力就會很輕鬆
個老母先係人柱力啵 不過都係母幹
佢仙人模式+陽遁都已經屈機 唔洗9尾
仲有講過其實九尾係搞到鳴人浪費左好多查克拉 如果冇左九尾 鳴人成就照樣係屈機 九尾力量只係錦上添花
佢根本就係天才,夾硬洗腦自己話成功靠努力
拿迪斯啱啱落嚟地球嗰時,無限同埋阿樂嘅戰鬥力都已經高過龜仙人,嗰時佢哋都仲未接受天神訓練。你睇返無限打魔童,所運用到嘅戰術同招式都係龜仙人教嘅武術概念嚟。
資本主義 唔話比你知努力就有希望成功 邊有咁多人積極做野維持個社會輸血比班頂層人士
炭治郎都係靠老豆世代相傳日之呼吸
你有錢過李澤楷先出黎發表偉論啦
唔係既話係好無說服力既
又搬龍門?又唔見D 外國人游得快過佢?
住公屋果班日日返工做到隻狗咁算唔算懶
完全同意。假設出身差,而家搵4皮。但如果出身好,極大可能唔止搵4皮。
森川葵表示:我知咗好耐
即刻駁嘴
阿李都係天才(差阿凱少少),卡卡西中忍考試已經講咗
好撚頹
佢仲要係混血
有鬼妹體質

如果佢係純東方亞洲黃種人
就算做足早睡/晨早冰湖練水呢o的
又做唔做返呢個奧運成績呢?
富人生而平等
窮人生而含撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞