以色列係咪打完疫苗都頂唔住delta?

219 回覆
62 Like 2 Dislike
都唔知搬咗幾多次龍門
係啦係啦,咁今次死亡升 感染升 重症升有咩解釋啊龍門王
關連好大,可以講係同一樣嘢,你驗下智商先。

多人重症入廠,一爆廠醫唔切就自然多死亡。

所以防重症係好緊要,只要證明疫苗防唔到重病(就算老嘢為主都係),一爆廠,疫苗基本上就係癈。

睇下香港,就算之前無疫苗,重症仲係老嘢為主,但靠香港人自律守主唔爆廠,死亡率好低。

玩共存,都要保證重症低,真係當感冒自己好返,但只要一爆廠就game over ,亦要希望將來變唔出勁種,到今天嚟講,都仲係賭博中。
對,我們不用怕了
應該係效力會退

但講真個真相只 有在歐洲果面先有, 整個美媒同科網都腐爛哂, 好似話

將mRNA技術理論用在疫苖發展果個Robert Malone, 因為佢叫人唔好打針, 其實技術好有風險, 佢已經被維基取名, 再唔係呢個技術的創立人

基本上, 只要你唔合乎佢地想要的思想, 你的歷史, 意義, 存在都會消失左
整疫苗果個都唔肯定
班傻撚又信到十足
跟住不停搬龍門
開頭話要打2針
而家話抗體會下降要打第3針
幫疫苗公司賺錢 唔知佢地係咪有得分
成日變
當初又話有7成接種率就搞掂,可以解除好多限制,結果變左100%都無用😣
疫苗=笑話
苗撚用一句陰謀論黎一刀切
以色列打mrna
英國對於死亡定義仲好似放寬咗
因為以色列好早打針?
個個國家為左開關都篤緊數
source
即係無食早餐d friend咁?
冇記錯既話
之前個post有人話英國放寬到感染後廿日先死就唔計
但食藥咪又會話唔夠臨床研究
做咩要食
Robert Malone 真係唔係mRNA inventor 喎

https://www.logically.ai/factchecks/library/3aa2eefd
其實你呢篇文, 我都睇過. 我用佢做一個例子, FC撚點樣用文字技巧洗你腦

On his personal website, Twitter, and LinkedIn, Dr. Robert Malone has been promoting himself as the inventor of mRNA vaccines. This is misleading.

首先佢話佢係發明者係"誤導"

In 1989, Malone published a paper titled "Cationic liposome-mediated RNA transfection." While this paper is an example of his important contribution to the then-emerging field, it does not make him the inventor of mRNA vaccines.

下一段話佢發表左論文, 講佢有重大貢獻, 但話鋒一轉, 又話咁都唔可以話佢係"發明者"

咁常理黎講, 係咪應該呢個時候指出邊個係發明者呢? 我當時都咁諗. 但佢下兩段係抄左媒報導.

According to Stat News, "for decades, scientists have dreamed about the seemingly endless possibilities of custom-made messenger RNA or mRNA." According to the New York Times, "For her entire career, Dr. Kariko has focused on messenger RNA, or mRNA — the genetic script that carries DNA instructions to each cell’s protein-making machinery. She was convinced mRNA could be used to instruct cells to make their own medicines, including vaccines."

佢帶你游左咁耐花園, 令你唔記得左問"咁邊個係發明者?", 我當時估, 佢係咪想講果個Dr. Kariko?

While Malone's research may have been important, scientific breakthroughs don't always boast a sole "inventor." Instead, they come about through the work of many.

跟住呢個FC撚開始打稻草人, 屈佢話自己係"sole inventor". 佢講到好合理咁, 無野係一個人發明. 我當時睇到想屌佢老母, 有乜現代野係"一個人獨自發明"? 每個人的發現或發明, 自然係過去發明發現一部份, 亦只會係未來發現發明的一部份

Ching, 我勸你睇少fackchecking, 佢仲衰過日日打飛機, 真係好撚傷腦傷身

結論: 佢真係好重要的發明/發現者, 連篇文都講important contribution

結論: 真係睇下同思考D factcheck撚點樣玩鳩你, 會對你智商好有幫助
咁delta之前嗰啲咩鳩變種消失晒?
UPDATE: Malone reached out to Logically, stating that he did not invent the mRNA vaccines, but instead the "vaccine technology platform." He also presented us with copies of nine patents – none of which showed that he invented the mRNA vaccines. The judgment for the claim has not changed.

屌你
傷風感冒都係呢個graph
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞