點解仲有人唔信有鬼

665 回覆
20 Like 865 Dislike
我代返佢答啦

我睇下佢夠唔夠膽姐
咪話左不可證偽,仲科咩學
真係證明到有鬼先講啦
咩啊ching 我咪就係話鬼呢啲科學證明唔到
Feel到隻鬼好努力阻止你講件事比人知
Sor 我中文差
我頭先個意思係話
問果位師兄可唔可以用科學答到鬼嘅存在問題
諗住搞下笑姐 樓上三位咁認真做乜
迷信撚應該要俾自然淘汰
信得鬼果d都信埋水晶同埋自然力量 諗起都嘰一聲
科學好似唔係咁既意思 科學好似係一種方法黎,用知識同邏輯黎描述事物既方法。幾千年前既話,地平說都可以好科學。

覺得有一種解釋幾合理就信既話其實都幾求其 如果你直接話證明唔到有冇鬼,我鍾意信有鬼啊,吹啊? 咁樣好似起碼駁唔到先
科學角度 你只可以話可能有鬼 唔可以話有鬼
咁講啦 基本上就係搵到一樣新嘅證據推翻佢
呢個講法ok嗎?

去到第二個位 其實而家咪就係咁
證明唔到 所以一切都自己選擇
心有鬼 望咩都係鬼
其實個棵樹,定期有人係下面燒衣,睇返條片都會見到兩個化寶盆。

信唔信,就由你啦
我意思係第三者其實從來都無從考證
唔會知道當時人講既係事實定謊言
證明當然係最重要啦
但我唔會因為十個人既謊言去否定一個人既事實
你點確認現今人類掌握既知識就代表所謂充分證據

地圓說出嚟之前全世界都有充分證據證明地球係平既

當人類有能力飛上太空嘅時候就知道地球有幾渺小
我唔識即刻去維基搵,話第一個提出地圓說係古希臘數學家畢達哥拉斯,亞里士多德就提出有三個方法證明此說

我唔知你所謂嘅充分證據係乜嘢
你好撚柒啊
唔知就話唔知啦 係到尻up就以為係真
咁多隻鬼應該日日逼到痴線
如果辛埋空中其實唔會
你文科生?
液氣固體都有粒子震緊,我記得呢d f4都有學,咪無知啦你
震太慢/震太快既,人肉眼就肯定見唔到,震太快既例子:你可以想像下風扇開緊既扇葉

反正你以後都會知
所有野都有natural vibration
有陰陽眼既人唔係成日見到鬼, 因為佢地個FREQUENCY好接近但唔係constant, 變左有時睇到有時睇唔到
我每次打完J都會有3秒開到陰陽眼
唔計bc淨係計ad咁撚多年 塞撚到上宇宙啦
點知呢個世界存在?
呢個世界同我地既世界有乜關係?兩者係點樣連結埋一齊?
點解覺得美學、道德善惡係客觀存在既野?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞