點解仲有人唔信有鬼

665 回覆
20 Like 865 Dislike
成日都打死d 蚊呀、曱甴咁
唔知d蚊鬼同曱甴鬼報到仇未呢
咁而家個假設成唔成立
Cls
其實香港真係好多鬼

咁鄭州咪好多鬼
都係果句,親身見/遇過先會信
呢單野好多法科師父都話唔簡單
屌 都話proof唔到
講撚到明假設啊
假設就係睇你信唔信
死神來了
見到我咪信 我都想見下
親眼目擊
會好孤單
你唔好唔記得人係感受到愛先可以繼續生存落去
如果你問朋友/伴侶同一時間變埋鬼就唔孤單?
唔好諗太多,多數都揀投胎玩第二段人生,你咪又得返一個人。
靈魂一般覺得親身感受/體驗好玩過睇
你鍾意食既嘢,佢地食唔到,你想摸既嘢例如毛神神寵物,摸唔到。更唔好講抱一個人

中陰身一般只會停留最多1個禮拜就離開
中陰身的確可以周圍飛周圍偷睇既
但入白光睇所有前世,同埋唔受時間所限同已逝親人重逢仲爽啦
因為時間唔受限,你見到既可以係另一個時間線一早已投胎+而家既時間線未投胎既親人
越講越遠 唔好意思
將啲偶然發生同冇能力用科學解釋嘅嘢
歸類去超自然現象,人生會變得輕鬆同合理化好多

要我信有鬼?
過左兩年,死左咁多人
除左件私煙有冇人有冇人真係叫有報應?

信鬼信神幫你代言行公義只會磨滅意志
咁即係信個假設係真 咁就信有鬼?
如果假設係真 即係意識係獨立於肉體 咁意識除左以靈魂方式存在仲可以有咩形式獨立於肉體
咁梁烈士呢?真係有鬼拉唔死佢
最少都拖到佢變植物人喇
鬼神之說根本無稽
1. 你屋企可能住咗另一個人 而你唔知
on the right track啦
答案其實無人知 因為我地未有辦法得到答案
你可以話佢係任何形式
只係一路流傳落黎佢地就係用「鬼」嘅形式示人
Few your mind 弟兄
唔好比舊有嘅概念框死自己
繼續思考落去
而家prove唔到,咁你信唔信有鬼?
Noted with thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞