點解仲有人唔信有鬼

665 回覆
20 Like 865 Dislike
收皮啦,呢個世界無鬼,話見到個D去睇醫生Check下思覺失調啦
咁點解唔直接殺咗佢做替死鬼
你又知
你又知
腦入面響起回魂夜bgm
好簡單
我信科學
而科學都係可以客觀驗證
你搵到個可以俾人驗證既鬼咪有人信囉
又一個撻d好似好勁既terms出黎扮專家既人
屌你 乜野係意識形態乜野係能量,根本講既人自己都唔知自己講緊乜
Ching平時日常生活係咪視物理現象同科學理論為虛構?
高壓電個d叫打穿牆
穿牆個d叫輻射
水泥本身係絕緣體穿乜撚野電呀戇尻仔
試吓唔好亂屈 我僅代表思覺失調患者屌鳩你
我唔信有鬼 都見唔到鬼
算啦
大家討論鬼
就好似水中魚討論人類嘅世界
單憑係被捉後養係魚缸
或被劏前見到嘅一小片段
就對人類世界作出結論一樣
咁叫簡短
個人經驗

好細個嗰時,應該幼稚園咁上下嘅年紀,嗰日夜晚行入廚房嗰時喺窗口望到一舊黑色嘅雲(出面好黑但我應該係見到舊雲)。

舊雲同我講嘢,係一把老年男人聲(我細個覺得係我阿爺,而阿爺喺我出世前已經過咗身)。我唔記得佢同我講乜,淨係記得背景行雷聲好大,之後我嚇到喊住出廚房搵老豆,老豆再入廚房乜都見唔到。

純粹肯定唔係夢,因為老豆當時在場,親戚都知呢件事。

但我大咗都一路唔信有鬼,亦唔信靈魂存在,唯一明白嘅就係點解出面啲人成日講細路有陰陽眼,因為細路喺腦部發育初期的確有機會會見到一啲幻覺。
On999
因為冇鬼其實仲恐怖
錯!
信鬼可以騙女仔
被d狗公食下女
屌你講野唔識成句講
好似啲小朋友
肚餓,食雞,可樂,唔要雞皮,呀!!!!!!!
其實唔係唔信
係有同冇鬼對一般人生活都冇影響
咁點解要糾結信定唔信
正如一般人唔會無端端諗自己信唔信量子力學
on9
信先簡單好多
乜柒野唔識解釋
就話神話鬼
似足古代個d人
我知佢點解見到鬼了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞