廿幾歲巴脫髮自救 (ok成功)

494 回覆
258 Like 14 Dislike
去藥房買就得?
之前生頭瘡睇皮膚科
順便講埋覺得甩多咗好多頭髮
嗰陣就係買咗呢支

個撚屌醫生用嘲笑嘅口吻講
唔好諗住靠洗頭水可以生返啲頭髮
食屎狗嚟 唔得咪唔得 唔洗咁無禮貌
都係試下唔同可能性啫

Btw多謝巴打分享
我重未解決到越嚟越稀薄嘅問題
出街好驚有風但剪短唔會顯得塊面大咩 我本身面型都長
因為我有朝早洗頭習慣,我通常夜晚會用好多,然後朝早洗頭洗走去。然後朝早洗頭後吹頭前滴一兩滴係手指再搽上頭皮,然後吹乾啲minoxidil,咁就唔會太塌
ching用開邊隻同邊到買
建議樓主用粵拼...ios同Android都有
我都係25啊ching
不過我覺得植髮係好真係好last choice
好似好貴同埋痛 同埋要時間等傷口好番?
Lm
唔好整到頭皮好重要 我成日驚護髮素啲油會搞到毛囊塞
所以多謝經濟圈幫我戒m記2年
好似有for女仔嘅regaine product㗎,不過我真係唔清楚效用
食藥 搽野都試過完全停唔到
都係係咁甩
你前面疏仲all back...得罪講句 你自己攞黎 我頭頂禿我都唔知點樣遮
我想植下髮線 同等前面d頭髮厚d咋
香港整好貴 台灣好似平d
其實食藥搽藥都好last choice
因為開始左就無得停
信我 如果你剩係驚狂脫期 我覺得係值得嘅 嗰一兩個月咪戴多啲帽囉
不過如果你驚用完成世都要繼續用 咁就要考慮清楚係咪想咁喇 不過都係從基本了解咗基本問題係咩先 再決定邊個方法啱你
大陸植好似仲平過台灣
btw 朗尼植完好似都打回原形
係,就算你植髮都係要食
正常無衰退
大陸係好平但我淆底
漏咗重點:用所有方法前,要認清楚問題源頭係咩先,唔好一嚟就食藥

頭皮問題導致脫髮 - 洗頭習慣改善、飲食習慣等等

毛囊缺乏養分導致 - 運動?嚴重可以試Minoxidil不過要一直keep住用

雄禿 - finasteride 啦 不過有機會有副作用不過樓主我就完全無事
要問無打j嘅巴 不過人數=0
請問幾$
如果呢度巴打個頭有油脂性皮炎
姐係 頭髮好易油 之後好痕 同埋勁多頭皮

有隻洗頭水可以推介下

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞