廿幾歲巴脫髮自救 (ok成功)

494 回覆
258 Like 14 Dislike
其實最緊要係唔好打丁 打丁傷腎 腎主頭髮
但係好難介
戒J師會話 因為打咗多J
不過應該係唔關事? 不過做多啲運動照道理都可以預防脫髮嘅,始終血液循環好啲
我明,我天生頭頂已經有個窿
有無試過停minoxidil? 外國好多case係停咗就會慢慢甩返哂minoxidil生出嚟嘅頭髮
死全家啦 垃圾
預防都係生活方式囉,不過我自己又夜訓又飲酒,所以試唔到生活方式點改善脫髮問題 唯一就係唔好曬咁多,或者要曬就戴帽

Minoxidil 嘅話,Watsons 有藥劑師嘅counter就有Regaine賣,好似買5送1定係買6就減價,唔記得咗lu。另外網上好似有minoxidil另外一隻牌子 Kirkland賣,平啲不過未用過
留名
Lm
呢個講法我聽過,所以無試過停用多過3日
幫手推

利申: 絲, 爸爸60幾歲先甩頭髮(而家都仲有,冇地中海)
呃錢,唔洗去

雄禿一定食藥+生髮水

再搭supplement夠做
Finasteride 係生髮藥?
我都係21歲就甩
由細都大都髮線好高
成世人都一定要留陰廢事比人見到
係藍樽黑蓋個支? 會唔會一停用就又里過?
唔知點解睇完覺得樓主pr成份好重

利申食咗韓保3年左右
基本上甩嘅速度減慢咗9成
恕我無知,我剩係解決咗頭油問題,但係真係一直無解決基本保濕問題,我總之洗多啲頭同埋洗徹底啲,解決咗油嘅問題就算

我連用護髮素都唔敢太密,因為驚整油個頭

有無人知道點可以保濕得嚟又唔會搞到個頭好油
我有
當初係睇fb見到有間叫香港活髮中心(尖沙咀) , 就去試下$500試做價活髮。都係先做下深層清潔, hair spa, 激活頭髮
然後必定sell你一個$10000左右既package
不過呢啲都係唔俾人呃過都唔知work唔work
有相同問題,留名
除咗一日洗兩次頭外
其他都同你一樣 有搽嘢有食藥
但我覺得洗頭真係唔洗洗兩次
不過其實只係減慢咁脫髮
想問食藥正路買係未要醫生處方先比買?
覺得簁咗錢,不過起碼買個教訓證明真係無用,所以其他巴唔好中伏,除非你好似我咁走投無路+蠢+好奇
出街有陽光就帶 一室內就除
其實都想知帶帽係咪真係會引致脫髮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞