廿幾歲巴脫髮自救 (ok成功)

494 回覆
258 Like 14 Dislike
你而家一日洗兩次頭?
樓主唔該pin

所有生髮中心都呃錢,要睇既應該要睇皮膚科專科醫生
用Minioxidil同食藥都係,開始用左就唔能夠斷。雖然說明書無講,但係長期穩定左之後我個人覺得係可以減量既。

BTW,我食藥都差唔多有5年,唔覺得有副作用。
睇吓中醫都有啲用
我又係天生頭髮薄、幼
定期睇吓中醫調理吓血氣,頭髮明顯強咗少少(但好慢…..)
我查咗額頭 成個額頭都係毛
眼睫毛得唔得
點解你地係髮線向後移我係頭頂禿? 你地都叫有得遮, 我all back都遮唔哂
公平咩
食藥可以係邊度買到?
姐係要食一世
屈臣氏/7仔都有

Regina for men (樂似係咁串)
Lm
佢係針對雄禿問題嘅藥,雄禿係因為男性荷爾蒙嘅代謝物攻擊頭髮毛囊,finasteride就會減少/阻止呢啲代謝物嘅產生,所以剩係對男性有效。如果女性食左有機會不育。不過男性食咗有機會有副作用,例如不舉、性慾不振,不過我就無,反而鞭鞭有力
額高嘅話我都係剪短少少
之後再電髮
留太長係額高嘅敗筆 尤其加埋幼
風一吹就好想死

其實如果一開始用,就預咗長期用/用一世,或者直至你接受到自己邊地中海因為唔用就會甩番出嚟
點樣可以只揸頭皮唔搽頭髮,次次搽完成頭濕哂
曬嘅時候起碼有帽遮住先,如果唔係好大鑊.. 我試過去泰國一個禮拜係咁戶外活動,然後又甩到pk
no la 真心share
因為身邊好多人,包括我以前,脫髮都好沮喪… 唔知可以做咩,不過其實每人身體都唔同所以我呢個方法未必個個都work
不過多謝你睇得起我可以做pr狗
我同你一模一樣 主要係前額 今年25 食左藥2年 不過無搽藥
暫時都未有惡化既 等過關想去台灣植
2年之後仲有頭髮先再係呢個post講啦
我買開嗰間就唔洗,不過香港地好多時買完隻藥都唔知係咪要處方先買到
儲錢值髮之後食藥keep
其實洗頭要分兩次

第一次洗嘅洗頭水要係清潔力強嘅

第二次就係防脫髮嘅 慢慢按摩個頭 等頭皮吸收

護髮素都要用 但係唔好整到頭皮
所以我盡量少食油膩野
尤其是堆垃圾食物
食過幾次頭皮都生暗瘡

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞