試當真新片完全將班HATER串到落地核

370 回覆
1401 Like 237 Dislike
attention whore
s

e
rn

e

個show 有價值既點解要比黃牛賺先
而家咁樣賣飛起碼d 錢真係全部去哂表演單位
無價值既自然幾多錢都無人買
咁樣既定價方法有咩問題
點解唔可以賺埋黃牛果筆
佢地真係做得好肉酸
屌你老母當初做咩搵打手係連登日推夜推?
垃圾黎講佢地都係極品
成班熱狗中立撚藍絲混合物吹到係暗黃
今次衰到做埋黃牛
不過有死忠撐,佢地又fatfat la
唔係話你唔屌得佢哋

不過你講啲嘢句句都唔係事實

喺度打稻草人

就真係抵俾人恥笑

陰公盲撐真係好恐怖
當初佢地做打手打都自己認埋有係連登推po啦傻西
今次精啦,自己食埋黃牛個份仲扮撚哂野咁
成段字有豪哥把聲
你,同其他買飛啲人win, 得佢輸
老老實實,個方法應該行唔通。

大眾心理指導價格多數都係跟返普通show,680,480,280咁樣,即係你坐到咩位,你自然心裡面就有個正常價,買到最前你就知道自己689樓下係平左,689以上係貴左。

如果試當真的飛係680以上去得快,即係調轉頭話俾黃牛知有市場有承接力,如果去到480都仲有大把位任揀,即係話俾黃牛知根本無市場。咁賣法似乎變埋黃牛既溫度計...其實最簡單都係實名制,對身分證入場,如果你真係好想睇既,你點都會安排到時間。
點解唔work

想買680嘅,一早買哂,關咩承接力事
唔想買680,要買平啲嘅,會等跌價再買

而家黃牛要博會邊個價位入(當$680)
買完又要搵人高價接,同時又要佢之後咁多日都買唔到平價飛,先會接得落

無人接唔到第二日個價又跌
仲未計用$480以下價位入飛啲黃牛

今舖真係玩撚死黃牛
黃牛死全家啦
其實打擊唔到黃牛,黃牛黨一樣可以到自己心水價位(e.g. $600) 掃曬剩低既貨來炒。唯一打擊到黃牛既係黃牛都唔知試當真賣唔賣得出
你咁講,佢地1000已經可以掃啦
係架,到班黃牛心水價就得。班黃牛都要有錢賺,如果佢地$1000掃,即係佢地覺得佢地賣例如$1200都有人買
所以其實黃牛同黃牛之間其實都係另一個博夾
點解係1000唔係800
調返轉如果你身為一個黃牛
如果800先去掃
你唔驚比1000嗰啲黃牛掃晒無得賺
又或者放唔返出去

到最後又係睇返剩低幾多位
唔明點解你哋成日討論黃牛嗰陣
唔係諗吓啲黃牛放返出去嘅問題
你,同其他買飛啲人win, 得佢輸
老老實實,個方法應該行唔通。

大眾心理指導價格多數都係跟返普通show,680,480,280咁樣,即係你坐到咩位,你自然心裡面就有個正常價,買到最前你就知道自己689樓下係平左,689以上係貴左。

如果試當真的飛係680以上去得快,即係調轉頭話俾黃牛知有市場有承接力,如果去到480都仲有大把位任揀,即係話俾黃牛知根本無市場。咁賣法似乎變埋黃牛既溫度計...其實最簡單都係實名制,對身分證入場,如果你真係好想睇既,你點都會安排到時間。
點解唔work

想買680嘅,一早買哂,關咩承接力事
唔想買680,要買平啲嘅,會等跌價再買

而家黃牛要博會邊個價位入(當$680)
買完又要搵人高價接,同時又要佢之後咁多日都買唔到平價飛,先會接得落

無人接唔到第二日個價又跌
仲未計用$480以下價位入飛啲黃牛

今舖真係玩撚死黃牛
黃牛死全家啦
實名制 實名制 睇嚟你對自己嘅個人資料私隱嘅重視程度都好低吓

實名制除咗執行上係有實際難度之外,根本呢種system就唔應該推倡,鬼唔知咩都實名制就最簡單最方便最唔駛用腦咩(表面上)

你話最有效打擊黃牛就係唔買黃牛,我認同架,但係處理嘅手法係咪得有黃牛同無黃牛?令黃牛嘅投機成本增加都已經係一種打擊嘅手法啦。須知道你係唔能夠以完全消滅黃牛為大前提,黃牛嘅存在某程度上係體現緊自由巿場嘅機制,黃牛最仆街唔係佢買啲飛嚟炒,而係佢可能用bot,用排隊黨去壟斷咗看似大家能夠公平去買飛嘅方法。

至於你提到嘅例子,如果既然位觀眾本身已經有心水價想買,佢選擇再等平啲先去買,呢個已經係佢自己選擇take嘅risk,唔能夠輸打贏要架喎?

你要明白呢場遊戲擺明就係黃牛同觀眾嘅對賭,試當真從來都係莊家,請問有咩問題?問題根本係在於啲寧願出黃牛價去買飛益黃牛都唔願意早一兩日secure自己張飛又可以將啲自己比得起同願意比嘅profit 去比番表演者落袋嘅觀眾。
Ca姐好誘惑
瞓醒未
梗有人帶頭買貴飛搶靚位
隨住日子過去就愈嚟愈多人買 仲未計黃牛掃飛
條友應該有安心鳩痕仲要主動嘟果類傻鳩傻閪嚟
呢啲柒頭同正評既先值得block
如果我係游仔就千二蚊開始自己掃貨引你地入局,網上賣晒飛再將手上嘅飛賣俾黃牛炒,減完快逹票嘅佣應該都仲有賺
呢班垃圾都上一千,你一表人材去開個show是但收五舊都發達喎咁
有冇人入到個網
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞