試當真新片完全將班HATER串到落地核

370 回覆
1401 Like 237 Dislike
其實唔駛諗會有10蚊飛
去到600/500時屎當真自己掃一半扮搶手,制造恐慌,等人500/400搶,跟住再用300/200嘅價位賣返出去都仲得
所以其實黃牛同黃牛之間其實都係另一個博夾
點解係1000唔係800
調返轉如果你身為一個黃牛
如果800先去掃
你唔驚比1000嗰啲黃牛掃晒無得賺
又或者放唔返出去

到最後又係睇返剩低幾多位
唔明點解你哋成日討論黃牛嗰陣
唔係諗吓啲黃牛放返出去嘅問題
咁即係益左有錢人優先有飛 窮撚就冇飛
主要係聽豪哥啲懶音
唔好同連登仔講公平
連登邏輯有錢就係正義
你窮就係邪惡
如果咁訂既話
就算固定價格,所有主辦單位都會咁做㗎啦

如果係咁嘅原因,咁所有香港搞既show其實都係唔值得睇
其他show會畀黃牛黨一早掃咗
$500-1000可以接受
想知第一日一萬會唔會有人買
咁起碼都多咗個機會
可能唔可以完全打倒黃牛
至少可以打擊
豪哥真係正
咁要睇吓有冇造市,自己買返,營造氣氛,再自己做黃牛!自己造市都要先有一大筆錢買入,應該唔會喺10000落手!
如果係唔會知道剩番幾多飛,先會做埋黃牛個位。

因為每個人心目中嘅價值都唔同,當價格低過你心目中嘅價值就會去買。當價格由1萬蚊開始一直下跌,咁門票就會比覺得價值高嘅人買哂,咁試當真就會賺得最多。

但問題係我會睇到剩番幾多門票,亦知道價格將會下降。就算我覺得門票值1萬蚊,當門票宜家賣9000蚊我都唔會買,因為我知道宜家仲有好多門票,我等到聽日8000蚊買仲好。
應該話樓價冧閪咗啦
現實平10%啲人開始衝
咁係抵串
明明憎佢地唔睇咪得
但係又要mon住
比人串又要嬲
點解咁ge做法都會俾人屌,佢好識玩wo
你覺得個show值呢個價咪買,佢值呢個價想平d咪再等24個小時等佢減價
見到有d人話無諗過窮人講咩公平心諗痴撚線咩心態
開個show都要諗貧富懸殊,派飛俾PA睇好無
不嬲都係屌自己人最落力
最尾嗰段真係茅塞頓開你唔講真係唔知有個咁好嘅辦法
實名制入場要核實,係咪需要更多人手同排隊時間?
辛苦晒豪哥開po
無興趣 但專登入黎俾人屌
辛苦你啦
其他演唱會其實可能應用唔到?
基本上都要留至少一半做內部認購同贊助
呢個做法係等到過左市場價都無人買既做法
係一個保險
等平個d人見開始有人買就急
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞