試當真新片完全將班HATER串到落地核

370 回覆
1401 Like 237 Dislike
個公義唔係指緊社會公義
而係指黃牛黨炒貴啲飛令到真心想欣賞個show嘅人
所用嘅金錢唔係落入搞show嘅人
而係去咗黃牛黨
呢一拍既唔公義
唔明你無啦啦jer住公義呢兩個字做乜
假設MJ用同一方式賣
$10000掃晒啦
因為值丫嘛,咁點解又會知一定值,一定會有個基礎
而家試當真就係無呢個基礎
表面上就打擊黃牛,實際上班黃牛都可能唔會知佢地值幾錢
但睇銷情就會估算到
而普通人更加唔會知值幾錢,你覺得係幾多就比幾多
所以你話想用$200買嘅人唔會用$300買嘅我就覺得唔一定
想用$200買,買個時仲有9成位,你會唔會等多一日等到$100買?
到$100個時見到仲有一半位,又會等多一日$50買
到$50比黃牛掃晒,黃牛賣$150,你就自然會買,因為你本身都用$200,感覺上仲賺左
另一個情況係,你本身諗住$200買,$300個時賣左9成飛,你仲等多一日先
過多一日又比黃牛掃埋,咁你會唔會食炒價買黎睇?
咁個實驗對打擊黃牛有咩用
所以黃牛睇唔睇住黎食,都唔難,問題係都有一定風險
但即使單一價賣$500,黃牛嘅都一樣有同樣風險

所以!
最有效打擊黃牛就係唔買黃牛,寧願唔睇

但做show個個唔駛用呢d實驗美其名去打擊黃牛
實際上只要實名制買飛就可以解決
無興趣又走入黎
so funny
"如果係無黃牛咪重好"
啱呀
咁唔關用咩方法事
用呢個方法都可以黃牛 (如果有黃牛敢炒的話)
但其實係試當真都唔知自己值幾錢
唔知關黃牛咩事
啱Channel食咗成年樹皮喇傻閪
痴線,巴打法律系?
對唔住囉用咗公義兩個字
係我錯

用返公平兩個字再繼續討論ok?
所以修先會話,你咁都要比黃牛讚
咪就係佢同fans一齊比黃牛黨囉
啲黃牛唔敢炒咪就係打擊緊黃牛
揾鬼睇咩 準備定壽包啦
隻游狗仲扮到胸有成竹咁個西樣
見到想嘔
啱一半 首先啲人要on9有筆直又無乜位但都唔買
而就算真係有黃牛 都會係賣斷晒嘅嗰個價位附近 即係話至少控制咗黃牛嘅利潤
唔你喎
連登對mirror 好寬容喎
食藍店 祝福支那都可以無數喎
27萬subscribe
當你10%想睇都2萬7人
飛就得幾千張
自己計
有冇人現實中識一啲咁既人 真係好撚尷尬
係咁講啲阿媽係女人既野 仲長篇大論
但又冇得唔聽佢講埋
知唔知有單野叫gme
連登仔:「Sor冇串親 冇人睇點串親
其實打擊唔到黃牛,黃牛黨一樣可以到自己心水價位(e.g. $600) 掃曬剩低既貨來炒。唯一打擊到黃牛既係黃牛都唔知試當真賣唔賣得出
真,試當真,viutv, TVB 都一鳩樣,低級趣味,但港豬鐘意
你咁講,佢地1000已經可以掃啦
係架,到班黃牛心水價就得。班黃牛都要有錢賺,如果佢地$1000掃,即係佢地覺得佢地賣例如$1200都有人買
前提係嗰樣貨有shortage
供不應求先得
如果大都都知道供大於求,就會大家都等到10蚊
賣飛要諗埋窮人 不如派飛比綜援人士啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞