點解咁多男人成日話結左婚無自由都要結?

509 回覆
869 Like 31 Dislike
好慘

不過唔係話你,係仔女,因為父母要比贏人而比人生出來
其實相處得好 又幸福就唔會呻啦
好明顯就揀錯左人
香港好多女人都好撚自私
想男人無哂尊嚴好似一個奴隸咁對佢
起碼一半係因為四大長老,剩番既起碼有4份1係因為老婆要結婚先屌得
因為我地大家私底下有講過 做中間人好慘
有其他共同朋友同過女仔講
你唔好成日控制個男朋友
如果佢無自由你地感情唔會長久
個女仔就覺得好奇怪
因為佢本身性格都唔係好癡人個啲黎
後尾先發現根本係個男嘅成日擺佢上台
你講得有啲都岩

但有啲乜都搞唔掂又結婚生仔果啲
有啲要同奶奶住日日屌鬼
日日怨慘 咁果啲又真係煩 真係可以揀唔生
咁辛苦為乜
男人覺得委屈都應該要分手 唔好委屈自己

佢會唔會係另類show off定真心埋怨
有d人搵野呻係習慣其實係無其他野講
咁拍拖夠會分手啦
你想單身定拍拖?
你估有男人好樂意去結婚咩
咁垃圾男人老狗唔想去又唔敢推
要用條女過橋
如果驚孤獨終老咁就唔好呻
食得鹹魚抵得渴
岩 其實結婚前都屌到飽啦 當你拍一年拖就結婚 正常無可能咁快結 但一年 就當你青頭仔 日屌夜屌 條女肯服侍下你還好 萬一係死魚唔肯轉pose催鐘唔肯吹又無乜水唔比揸波唔奶得 真係一個月就厭 打飛機仲過癮啲
咁咪唔好結 完
咁呢個係生佢既主因啫,我地都好愛錫小朋友,唔打唔鬧當佢fd子咁比自由佢選擇自己鍾意既野每樣野都耐心解釋前因後果比佢自己諗最重要係佢成人之後都唔洗浪費時間係錢銀上煩惱可以過正常人生活
幾時講話呢個世界個個都離婚
講緊overall trend
好啦,你地都算係負責任既父母

但你地唔怕仔女輸比人地仔女咩?
結論就係你啲男人麻鳩煩
最撚on9真係呢啲飛機文 無病呻吟 如果佢地真係覺得老婆咁煩就唔會結婚啦 根本就係想借啲而話俾人知自己有條件同能力成家立室 完滿人生
唔怕,呢樣未生前已經同老婆有共識,健健康康就夠,唔會追成績同入咩名校
反而直接曬命我會真心登人幸福
如果呢啲人用講另一半壞話
老作對方約束自己
為曬命咁真係唔要得
唔洗結婚都做到按揭
供唔供又另一回事
咁希望你地白頭到老 一世幸福
健康嘅關係絕對值得令人羨慕
係愛呀哈里
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞