點解咁多男人成日話結左婚無自由都要結?

509 回覆
869 Like 31 Dislike
即刻駁嘴既朋友?
因為男係得益方
笑咗
最後搞咁撚多野「買車既藉口」嚟架姐

比班後生屌
又話細蚊仔唔明

做仔惨
咁既老豆
另類穆蛇
個人幾撚廢先會咁
你咁講係因為你未試過
第一,鐘意對方唔一定想結婚,兩回事
第二,你話要搵個相同觀念,in real life係sounds good doesn't work。即係你打算拍拖前/拍佐無幾耐就講到明「嗱我唔結婚架!」咁?現實要搵到個兩情相悅已經難,仲要講埋呢D未拍拖已經講明冇將來既說話,work唔work先?
就當俾你搵到個女朋友都覺得可以唔結婚啦。但人地講個陣先20歲出頭,26歲忽然轉軑話想結咁你點?

你實話「飛佐佢囉又冇人揸住槍迫你!」
大佬呀唔係下下揸住枝槍先叫迫架,大把人好憎返工都要日日返,夠冇人揸枝槍迫佢啦。

結婚case來講係女方脅持呢5年感情做人質,一係結,一係分,咁你唔想失去呢5年感情咪算係「被迫」囉!

仲要考慮埋婚前婚後既轉變,婚前女人未必管到你咁嚴,婚後性情大變又點計?
真係痴撚線
咪同當年廢老座一樣
坐得點解鳩讓
真係有需要 例如唔舒服
話鳩知人白眼 你啤鳩返佢 成堆羊群收哂嗲啦
單身 無女 叫慘
已婚 老婆唔理你 叫爽
子華講左好耐
揀中臭雞MK妹港女咪食屎囉
發洩下都唔得
毒撚連女仔隻手都無點掂過
然後打飛機話單身好自由
「咁你唔想失去呢5年感情」
也許相愛很難
就難在其實雙方各有各寄望 怎麼辦
要單戀都難
受太大的禮會内疚卻也無力歸還
也許不愛不難
但如未成佛升仙也會怕愛情前途黯淡
愛不愛都難
未快樂先有責任給予對方面露歡顏

歌都有得你唱
不過我其實唔係咁諗
子華果套係上一輩先岩用

我同我老婆成日都要痴埋一齊
我希望大家都有世藝,做到兩個人喺身邊佢有佢睇Netflix我有我打機已經好好
主題係男人 回覆就變連登仔
因為女人嘅眼淚比槍炮更有效
呢樣真
有情緒呻下好正常
但一d改變個狀態既意思都無真係火都黎
幾年後仲呻緊幾年前講過既野
極端d咪分開囉,唔極端咪試下搵第d方法溝通
狗唔識講野都訓練到交流到,人點會唔得

利申:身邊都有朋友結咁多呻咁多年唔知想點
人類最基本嘅原始慾望係繁衍後代
你估蜘蛛公唔知扑完野會比人食咗?
to be or not to be, this is the question.
社會壓力 唔結就似有殘障咁
屌你老母 社會畸形
Share多D 想聽
現實好驚呢類人
影撚衰男人 男兒身女人心
所以
「隨便 你喜歡 唔影響我心情 你慢慢嬲埋我果份」
想屌閪
因為身邊既人 雙方屋企人 同個女人都會逼你結 日日煩9你
同佢地講,再煩就一世都唔結
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞