點解咁多男人成日話結左婚無自由都要結?

509 回覆
869 Like 31 Dislike
睇見自己老豆老母關係仲差過中美關係
就覺得你地做咩撚野當初要結婚
應該係 唔會抗拒我有野做果陣 佢係度
不過呢個年代個個都離婚
又識一對 結果陣比左訂酒席已經想離婚
但因為比左訂結埋佢 試下佢
點知都一年內都係離
都係同一個問題
點解唔分手
你唔想結婚咪唔結
無女人洗死?
搞個男既囉 大家都會條J 易相處有自由
我覺得無壞 連登仔都成日話架
女人老左會唔值錢添又麻煩
男人就唔同。越老越有價值
不如試下同男人拍拖 女人咁麻煩
兩個男人一齊老左咪可以一齊升值
你痴線嫁?

你試下日日打開FB IG啦,全世界排哂隊買樓結婚生仔呀!得你仲未呀!

年年新年拜年親戚連珠炮轟你幾時買樓結婚生仔呀!

你係咪想成為異類呀!係咪想比社會排斥淘汰呀!係咪想比人歧視呀!

立即買樓結婚生仔呀!理得你有冇錢。
因為呻既都係結左婚個d
大把野講其中一個買膠,成撚日叫人買去你屋企睇
話老婆唔比買,屌平時成日扭蛋扭一百幾十隻偷盜返去
聖母都唔比你買啦平時扭少d垃圾返去咪有位擺大野
老婆買袋買鞋果陣又唔敢拎出黎交涉
差d以為佢食軟飯先咁無say又唔係喎樓又佢供
真係唔明咩心態
垃圾婚姻最後禍害嘅仔女
成日鬧交嘅家庭仔女心裡都會有問題
無仔女都話算
仲有被迫生仔咩老婆想生,逼佢生仔
過來人話比你知

主要因為太愛個女人,想比佢覺得幸福而呢個幸福係女人黎講絕大部分都係結婚生仔有個家,等佢係出邊唔會比其他女人比下去(呢樣女人天性咩都要同同性比),唔洗佢比人問點解仲未結婚生仔呢樣個樣

結完生完真係犧牲好多時間金錢,基本上你係無晒全部既自由時間仲要比人管得嚴

所以結左婚既男人出到去都會習慣呻下,因為真係為左愛既人受左好多苦
無論男女, 社會普遍價值觀依然係結左婚為完整人生
另外會唔會係男性比女性社交能力弱?
好多5, 60既單身寡佬都係要搵個支那雞
係因為想解決性需要?
定係怕寂寞?
同埋想要人照顧?
相對係同年齡層既女性身上見唔到同樣情況
呢個雙重震驚
首先個男連生仔都會比人逼到
個女連個男唔想生都要照逼
祝個細路好運
但係唔少人話結左婚扑野次數直線下降
呢啲風氣裡黎 好似預設個女人
一定唔岩一定會嬲先
我自己都有經驗 雖然已經絕交
約條友同其他人一齊食飯
一日到黑話女朋友死lur佢唔比出街黎唔到
但其實佢女朋友黎左同我地食緊飯
之後佢地都分左手
作為一個已婚人士 我認同你一半。

其實你講個堆野,講黎講去,就係欠缺左責任感呢樣野

ok 我當你為左唔想miss 左5年感情,最後"被結婚" 係正常。既然已經選擇結婚呢條路,著數拎左(keep番呢段感情)。有權利,自然有責任。點解仲要留戀單身ge自由?點解唔全程投入係家庭裡面

做人唔能夠太自私,想keep住條女,又想繼續自由。會唔會太奸
你日日食a5和牛都厭啦,何況只係食黃牛
我識啲人結婚既都有生
仲要日日放自已啲BB相
我真係唔信咁多人會對其他人個BB有任何興趣
又真喎
個個講到自已條女生番野人溝通唔到咁
你果單又癡線d擺條女上台但條女黎左食

我會照坐
有咩所謂
聽到呢啲會火滾 好似強姦佢咁
其實香港好明顯大多係女人湊仔
男人最多偶爾幫下手 無錯 係幫手
唔會覺得係自己責任
好多時男方家長要求生
啲女人又企唔硬就出事
除非個女人自己本身中意細路
同另一半屋企相處融合
否則奉勸一句唔好亂生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞