點解咁多男人成日話結左婚無自由都要結?

509 回覆
869 Like 31 Dislike
係啲師奶谷就知
啲師奶成日呻啲男人唔幫手湊小朋友
可以離譜到個女搵老豆玩 個老豆寧願禁電話都唔理個女
比老婆鬧就話老婆好煩
根本就係佢地冇做好自己責任 亦無打算做 先會比人日鬧夜鬧
唔否認部分女人好煩乜都哦一餐
但真心覺得好多男人長唔大 先會有啲中二病飛機文 咩結左婚寧願係車訓都唔返屋企訓
根本連男人都好小學雞 但就成日大大聲話女人呢樣唔好果樣唔好
我諗應該唔係結之前咁講既...
比較大可能性係結左之後 條女180度
變撚左第二個人
係呀 又要買樓又要擺酒
除咗分身家,分遺產,真係唔知結嚟做咩
如果唔係為左扑野
其實男人寧願同男人一齊生活
傳宗接代、有人做家務、代佢照顧老豆老母。
如果老婆係家庭主婦仲可以周不時屌下佢淨係識洗錢,自信心返哂黎。
如果做野更好,有人幫手交租供樓
有幾多既男人其實幾開心
屋企個婆唔煩又幫倒手 不知幾爽
我就係其中之一
不能認同更多
不過我都知避唔到
因為上一代的傳統係咁
依家好多男人都係改唔到覺得自己只係“幫手湊”
而唔係“要湊” 所以要求佢地做
就會覺得自己好似要做額外嘅嘢咁
所以女人要保障自己 唔好因為對方生
多啲唔該
最好個老婆傳統得黎又女權
即係會負責同佢生仔 又做家務 會照顧老人家
同時又獨立 會aa 又幫手供樓交租
想你幫我做哂所有家務,但又唔想你煩,即係想要個又靚又可以屌嘅工人
唔想結就唔好結啦
唔做=臭雞
咁我認我係
咁不如去叫雞啦
唔好勉強
完全贊成
唔好逼自己 都唔好害人
好難明咩
男人係真係要教
好既遇到個男人肯聽下你講 唔係一味話你煩真係執到
我老公未結婚果陣叫我搬出黎同居 我話我唔洗碗架喎 佢話咁佢洗囉
結果頭一年都係我煮我洗 我都要返工要交租 但家務得我一個做
頂唔順同佢講 佢又話 下 我唔中意洗碗 同埋返工好攰
我火都黎埋屌鳩佢 當初又係你話會洗 我同你一樣日日都要返工 收工仲要趕住返黎煮飯比你食 你返到屋企舒舒服服沖個涼就食得 仲話攰
自此佢先開始幫手做家務 佢心底都覺得女人係應份做家務 但好彩肯聽我講 有啲男人寧願日日比人屌都唔會去改變 比人屌得多就嫌人煩 根本就係無尊重過自己條女/老婆 仲成日話係香港做男人幾慘幾慘
啲男人係咁戇鳩。
男人
Marriage is stupid if it’s not the right one
頭三句OK,最尾一句戇鳩
你地有細路未
去到80歲直情可以攞去拍賣
以為自己係例外,中左伏就周圍同人講,身邊既人唔聽/以為自己係例外,無限loop
分手啦屌
佢嘅心態根本有問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞