點解咁多男人成日話結左婚無自由都要結?

509 回覆
869 Like 31 Dislike
佢on9的
一段關係你講到你冇得益咁你會走去維持?
開善堂咩
講到身不由己咁 返工就話為生計姐
點解買樓供30年做樓奴都咁多人買?
點解劏房咁多人住?
點解香港住咁細都咁多人走過黎?
住宿係生存需要喎
結婚又唔係
唔結冇問題喎
結完又要係度哭 好可悲
為咗屌一個西就搞到自己成世冇自由,條數唔係好襟計
條友錯撚哂
想講身不由己?
我今年5歲 希望我18歲嗰年會突然之間明白
父母果輩算
呢一化都仲鳩跟先on799

屌你老母
你老豆老母咪玩咗一次囉
你又走去copy and paste
咁洗閪你存在地球咩
浪費人類資源
咁都想問下女人點解一定要結婚
想知多唔多人話一定要結咁樣
做佢個仔惨
個老豆咁既基因
痴撚線又害多代
所以咪多離婚
唔好飛得咁快,唔係幾明
偷食搵藉口啫
真係辛苦就離婚
你做咩撚野
一出世就死有幾多個
依定講緊離婚係結婚人數既一半
仲未計無離婚都可以係唔中意段婚姻
樓主仲細個唔明
做人就係咩都會呻
份工太悶又呻
份工太忙又呻
但搵緊6皮野一個月會唔會話埋俾你知
條女太煩又呻
條女唔理佢又呻
但係佢地著緊情趣內衣扑緊野
玩震蛋流哂口水個陣又會唔會話埋俾你知
同條女出街得閒偷偷地揸下波揸下蘿
食好野咀兩野又會唔會話埋俾你知
咁你知點解成日呻又唔去改變未?
呢個世界邊有咁完美,你想日日屌呢條囡所以同人結婚係你自己揀,你可以自由揀結或者分手,但係你揀完就唔好怨啦,各取所需啫

根本就係人地比你試食,你試完覺得好正,佢就話你唔比錢買一包完整嘅就冇得再食。你比完人又怨人地拎試食野迫你比錢,又怨人一開始冇講過繼續食要比錢架喎

就算你十年感情我都係咁話,你同你老母30年感情咁係咪一世癡住老母?
同條囡分下手就覺得搞唔掂,啲A8 A10失戀咁多次係咪應該跳海死左#wail#pi

而且係你未夠料令到啲囡就算唔結婚都要同你一齊啫,人地話分手就威脅到你結婚,你喺呢段感情嘅地位都好低下。大把player將 我唔結婚 紋喺個額頭上面都大把囡啦

當然啦,用分手威脅人對感情係好不負責任,咁你咪屌鳩佢囉,又要接受交易又要背地裡上網屌人,十足十啲兵比女神呃完錢呻完又翻去Lai人鞋底
終於有人講返啲人話
真 講真Sweet擺出黎都係曬命野都廢是 擺明係燥底個陣Post出黎發泄完 返去再攬攬老婆床戰三百回合 又會唔會同你講係咪先
你返工開唔開心, 唔開心係咪可以唔駛返工
感建分
你理解能力有問題咪衝出黎柒啦

我指遲早都死咁係咪咩都唔做呀?
好心思想咪撚咁狹窄啦
我咪一早講左結唔結都有好有唔好囉,係條友一路講3:1
單身夠大把人叫春啦,咁係咪一定=結婚比較好呀?
唔識客觀?
點解咁多人鍾意用返工來講?
其實有錢大可以唔返工,無錢唔返工點生存?

但係唔拍拖唔結婚會生存唔到?
揾過第二份 唔合理就應該走
而且返工同拍拖唔同
無家底你唔返工可能會餓死
當然可以咬老軟 咁你當我無講過
但係無拖拍唔結婚唔會死
頂講到中一中
唔返工可以咬老綜, 唔會生存唔到
咁唔結婚都可以打飛機,係咪應該咁樣討論落去?

同埋唔打飛機係咪又會死?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞