點解咁多男人成日話結左婚無自由都要結?

509 回覆
869 Like 31 Dislike
起咗你底好難信你都係死拉住人嗰啲女,match
所以咪話男人自私 無話錯
其實自私都唔緊要唔好呻
正確做法 一開始已經講左 如果對方唔鍾意咪走 拍拖唔係綁架
欣賞

我一開頭都同左男朋友講我冇乜結婚意欲 佢話自己對婚姻冇乜所謂 只要仲一齊既結唔結都得 只要我唔介意社會目光既話 我遲啲如果改變主意 想結簽個紙就得 唔唸住大搞

呢啲真係最好一開波講清楚 但同時亦都唔擔保啲乜
我之前有個同性frd都幾慘 佢都一開始話唔想結婚 但佢條仔就想成家立室果啲黎既 打算同佢認真發展

條仔一開頭以為未係timing先至話唔想結 所以唸住遲啲先再提 所以一開頭都敷衍答佢ok 拍拖左2-3年都有暗示 但個frd都無動於衷 其間佢地都為結唔結婚嘈左幾次 但最後個男仔以為佢細路女未識唸 所以決定再忍下

點知拍左5年 個男仔終於話自己想結婚 但個frd都係唔想(已經30) 覺得條仔搬龍門 明明一開頭應承左唔結 結果兩個冇共識都係散左
你咁強調女人30歲做乜?
你直係on7 9
男人係社會天生係要承受所有野

唔到你唔承認

男人情緒波動邊個氹?有問題個陣都係自己面對

女人去左邊?
It's something not expected
婚前任玩,婚後變聖女貞德
屋企壓力
你咪問你條蠢閪女囉
一早篩走呢d無腦自私港女
你條女係有腦就可以同你一齊面對啦
呢度大把女人仲係度諗緊個男人仲鍾唔鍾意自己個自私層次,算啦
支持你,細蚊仔點會明大人晒命既方法
唔通晒命話
我有你無,爸爸買比我架
想識你朋友 我都係唔結婚既人
你男定女?
咁痴纏我比較鍾意雙方都有自己細藝/興趣,在同一屋簷下各自做嘢唔會好似貼身膏藥咁如果屋企隻狗痴我太密都被我嫌煩(隻狗家人養,只係同住一屋)
利申獨立絲
唔想做無人迫到你
唔通有人迫你食屎你又要食咩
以為自己係例外
因為拍拖時好正常expect keep 住正常
點知被拒絕總有十萬個原因
因為你係男人 你用理性諗野
女人唔係
明未?

女人要浪漫要童話
無就話你哂佢時間哂佢青春
咁唔結可以點?
你估真係個撚個都想結?
等於有人問你借錢
你總會話D錢俾哂老婆管

唔撚通直接同你講真話咩
矯情既野唔係咁大個人都唔明丫痳
你冇睇人形蜈蚣?
報狗啦呢啲就
無人逼到你
你飲東江水唔知係咪自願㗎呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞