點解咁多男人成日話結左婚無自由都要結?

509 回覆
869 Like 31 Dislike
分咗囉
唔係邊黎咁多女人怨男人成日唔想結
咁係因為女人先可以百分之一百確認自己骨肉係親生
後代跟男人姓只係一種保險機制

現在社會有時候真係太多帽事

所以跟男姓有一定道理
去人屋企補習睇得好多
個呀爸永遠係房打機完全唔理
呀媽睇功課溫默書咩都做曬
但個呀媽都要返工
應該話笑人地就容易
但觀乎身邊好多人,無論80後90後
都係行緊上一代人條路
結婚生仔買樓,然後又呻湊仔供樓同埋另一半有二奶
男人垃圾
分左仲繼續怨都係on9
男嘅唔肯就唔結 完
同意
不過女人都唔好眼高手低
唔知點解好奇怪 我本身原生家庭父母關係都唔差
但係由細到大都無對結婚嘅憧憬 都唔會想做新娘
反而有發惡夢 大概12 13歲開始
久唔久就會幻想自己以後結左婚 有返啲年紀
要做家庭主婦 做家務 煮飯 又要教仔做功課
自己殘曬 個老公老左好肉酸 走曬樣 對自己呼呼喝喝
仲攞住份馬經攤屍咁訓係梳化
即刻驚到就算對方係金城武都唔想結婚
可能同你一樣去人屋企見得多
啲老豆唔係好理屋企嘢
認同
好認同
屋企人想擺酒結婚生仔嘅
叫佢哋自己做
佢哋開心完 你就要捱一世
個仔唔係你嘅跟你姓都唔會變成你嘅基因、個仔係你嘅唔跟你姓都唔會令佢剔除你嘅基因。跟男人姓可以保險到啲乜?保險到個男人會傻更更以為只要個仔跟自己姓就一定係自己個仔???咁你不如話正因為可以確定個仔一定有阿媽基因所以應該跟返阿媽姓,起碼基因一定match個姓先。
呢啲屋企人好自私
自己做唔到就想生第二個自己
去完成自己未完成嘅野
完全唔顧仔女意願
唔怪得咁多學生有精神病
讀大學都係咁
有啲人根本唔適合讀書
係要逼佢 以愛之名將枷鎖放係仔女到
最後逼逼下逼到有病
希望個個人都可以耳仔硬啲
唔好人講人逼違背自己都做
你係咪on9
咁係因為可以保証男人有下一代照顧自己家庭,雖然未必知道個仔係咪真係自己

女人着數晒?
難,香港不嬲無自我認知教育
洗腦就有,加上生活壓力唔係講少,局住要落場玩資本遊戲

有錢個班可以買多層樓,咁情況又唔同
未聽過截肢求生?
我都試過
個close fd不時半夜三更打嚟喊條仔食女
又要人突然陪佢,不停分手復合
條仔就繼續食,當佢係肉便器兼工人
我on99陪咗佢兩年
覺醒佢根本自己approve成件事發生
但走嚟扮無辜r同情,就無再理佢
到佢哋終於分手,我同呢位朋友都fd唔返
接受唔到智商差太遠同做人無咩格嘅人
我試過俾人當condom
今日話條女係條仔係絕食大仆街賤男
過兩日又話係全世界最愛個人
我話不如你真係認真分手
佢就話我勸佢分手係咪睇佢幸福唔順超
講完之後就疏遠左
我有時懷疑呢啲唔關有幾愛事 / 心軟等性格問題
只係智商問題
以後人生有咩complain直接求死啦
拍拖唔磨合選擇分開唔會死
磨爛蓆繼續磨先係斷送一生
如果你係堅持磨落去嗰個
而你唔無嗰種玩撚完嘅感覺
仲覺得呢啲先係愛情真諦
咁係因為你係磨爛緊對方條命
所以咩都feel唔到
冇套中出夠易有bb咪一樣咁多唔想生b嘅人中出
人地鐘意食屎我唔會反對 我都無資格
唔好周圍呻仲同人講唔“磨合”就係自私
我想自己過得開開心心都唔得真係癡線
犯賤。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞