[26] 繼續電單車經驗交流 5

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
小弟無46牌,黎緊諗住考,想問下有無巴打揸慣26會唔慣46

始終有46路面經驗 對26新牌黎講 多份保障自己

利申:先46 後26

我係先26 後46
反而覺得46好易撞咁
26你會警覺好多同埋一見到有唔陀就比油閃人

26出事 就算你岩晒 都無著數
46相對輕鬆吸收路面經驗

46小撞 = 用錢解決
26小撞 = 生命值硬接

駁唔到
幾時先好天
成個禮拜冇得出車

我係先26 後46
反而覺得46好易撞咁

46小撞 = 用錢解決

駁唔到

有氣囊甲就唔同講法

我係先26 後46
反而覺得46好易撞咁

46小撞 = 用錢解決

駁唔到

有氣囊甲就唔同講法

學晒側手翻前後空翻

我係先26 後46
反而覺得46好易撞咁

46小撞 = 用錢解決

駁唔到

有氣囊甲就唔同講法

有氣囊甲 vs 氣袋加鐵甲 邊個相對安全d?
屌上星期五係燦基訂左msx125
車都未拎到 呢家做優惠
平牌費 享受唔到
好似dom撚左千幾蚊落海 dklm
車都未拎到 呢家做優惠
平牌費 享受唔到

我享受到
車都未拎到 呢家做優惠
平牌費 享受唔到

我享受到

10月先拎到車 慢慢享受

46 盲點難睇啲,泊車難啲
但46有後波同handbrake
我買MSX真係冇話好想改車,雖然好多人都係為咗改而買
細細部又輕又好攝又靈活,遊車河一流
最緊要係唔使車人(車唔到人),自己鍾意去邊就去邊,冇人喺後面/隔離嘈住

諗住買 都係無諗過改 但網上話辣殺胎 所以問下拎個意見
呢家諗住出架黑色 睇下有無abs版
利申:後日考車 pass左即刻出

行冇ABS
好多人出黑,我又係黑

$32800 牌費$1405 燕梳$1600 車牌$60
抵玩

學保?
車都未拎到 呢家做優惠
平牌費 享受唔到

我享受到

你大概會幾時拎到車?
車都未拎到 呢家做優惠
平牌費 享受唔到

咁就跌咗千幾蚊

喊出黎
車都未拎到 呢家做優惠
平牌費 享受唔到

我享受到

你大概會幾時拎到車?

下星期二
車都未拎到 呢家做優惠
平牌費 享受唔到

咁就跌咗千幾蚊

喊出黎

車都未拎到 呢家做優惠
平牌費 享受唔到

咁就跌咗千幾蚊

喊出黎

呢到跌左咪第二到賺高
車都未拎到 呢家做優惠
平牌費 享受唔到

咁就跌咗千幾蚊

喊出黎

呢到跌左咪第二到賺高

個優惠限頭50個咋
車都未拎到 呢家做優惠
平牌費 享受唔到

咁就跌咗千幾蚊

喊出黎

呢到跌左咪第二到賺高

個優惠限頭50個咋

諗住出埋airpods 揸車用 呢家慳返算
一米五五矮撚揸唔揸到msx125

Msx125都揸唔到 真係要揸monkey
xmax 定nc750s好 兩者差兩萬左右🤔

Msx125都揸唔到 真係要揸monkey

兒童單車
今日買左cb190r
揀左黑色但因為無貨,要等到10月先拎到車

其他色有貨會快d, 大概7月尾就拎得

我5月尾訂,黑色同我講話2個月得
仆街,而家去到10至有貨

燦基仆街係人都知
xmax 定nc750s好 兩者差兩萬左右🤔

兩部爭咁遠你想點比較?
不如你講下有咩要求先
今日買左cb190r
揀左黑色但因為無貨,要等到10月先拎到車

其他色有貨會快d, 大概7月尾就拎得

我5月尾訂,黑色同我講話2個月得
仆街,而家去到10至有貨

可能你有貨呢我無貨呢,佢打比你同你講10月?
到時一齊拎車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞