[26] 繼續電單車經驗交流 5

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
其實揸得26,係咪一定發生過意外?
利申,我好怕死

識得幾個依家無渣既
輕則係斜路停車時個尾箱重得濟搞到後反
重則比人撞到昏迷幾日
仲有個行緊快速公路時突然有塊版飛埋去佢到,好彩佢反應快跳車,唔係嘅話佢話佢中左肯定死硬
希望唔會嚇親你

我都炒過兩鑊,
第一次就新牌果陣轉灣條路有油唔識避仲要好似幾得意咁碌上去派左
第二次就落雨濕地落斜格硬收搞到鎖尾轆跣低左

26一定無46咁安全,26當玩具放假渣下,如果要日日渣行公路幾好km真係46算
頭先係龍祥道ballout 中線去左慢線 好在架巴士收到油 人生最接近死亡 諗緊好唔好放棄電單車

前日揸車 咁岩經過個唔細既坑位

不過果陣掛住睇過唔過70(p牌)

冇點為意 發現到果陣已經轉唔到位 硬食

我經過成個人飛起咗

不過好彩冇事

D路凹凸不平對26真係好危險

老龍行多幾次你就識行邊條線

行老龍有冇攻略? 唔係成日行, 一個月可能行一次咁大把, 但次次行都"鄧"(唔識打, 勿屌)撚到傻

我考個牌就係諗住日日行老龍翻工

老龍d路都幾爛 46都跳黎跳去
頭先係龍祥道ballout 中線去左慢線 好在架巴士收到油 人生最接近死亡 諗緊好唔好放棄電單車

我經過成個人飛起咗

不過好彩冇事

行老龍有冇攻略? 唔係成日行, 一個月可能行一次咁大把, 但次次行都"鄧"(唔識打, 勿屌)撚到傻

咁到時都係行翻市區路先

我經過成個人飛起咗

不過好彩冇事

咁到時都係行翻市區路先

老龍既話環渣爬雞
2017 ktm390個滑動式離合器. Ride-by-Wire電子油門 佢係棍車定自動?

棍車

滑離係輔助,轉波順d
路試排到成一月 點捱

幾號開始排? 我肥左個路試都仲未排期
btw r15 3.0 真喺j到出血

3.0 香港知賣幾錢未?
利申,我好怕死

最多咪死,最驚真係死唔去咋
學仔有幾個問題想請教下

1)路試有無話邊個考場(天光道 沙駕 鴨駕)好考D/特別危險?
2)GOOGLE完見人話msx125係考試/打8字神器 想知除左X鏘之外仲有無邊間駕駛學校用?
3)學路試有無邊間推薦? 呢家諗緊簡HKSM/全方位

唔該哂咁多位巴打絲打

同問
想問港島有冇任渣學plan
如果冇就去報鴨脷洲駕院 謝謝
近排駕院成6100先報到好貴 以前睇都係4000幾
路試排到成一月 點捱

幾號開始排? 我肥左個路試都仲未排期
btw r15 3.0 真喺j到出血

3.0 香港知賣幾錢未?

香港代理唔方會入,mt07/09市場大得多,其他車行或者會
利申,我好怕死

啱呀
利申,我好怕死

識得幾個依家無渣既
重則比人撞到昏迷幾日
仲有個行緊快速公路時突然有塊版飛埋去佢到,好彩佢反應快跳車,唔係嘅話佢話佢中左肯定死硬
希望唔會嚇親你

快速公路跳車

我都o撚哂嘴 下點跳呀
我行2 30都未必敢跳 上公路跳車真係...自問無呢個反應同膽量
利申,我好怕死

一樣諗法
學車留名,8月先再考老強
點解上次衝唔到燈,明明練習次次都衝到

因為你無死既決心

冇錯 唔怕死咁大大力扭油就冇問題

通常過燈前就收油一定唔著
把心一橫比大油見到著燈,再收油拉brake,嗰一刻個世界好似停頓咗咁,再拉極力子、落左腳、擰頭望盲點
諗返嗰一刻真係好爽

我見其他人唔駛盡扭都夠做…
出彎扭少少, 車直就放膽扭, 一過sensor就收晒

學院d 溼鳩車扭盡都唔會快啦,驚鬼咩

巴打咩波段啊
利申,我好怕死

識得幾個依家無渣既
重則比人撞到昏迷幾日
希望唔會嚇親你

快速公路跳車

我都o撚哂嘴 下點跳呀
我行2 30都未必敢跳 上公路跳車真係...自問無呢個反應同膽量

唔識渣真係唔好渣

間單d講 唔可以一tack pass 就唔好再考 同打算渣

香港太多人渣電單車啦 少d好
學仔有幾個問題想請教下

1)路試有無話邊個考場(天光道 沙駕 鴨駕)好考D/特別危險?
2)GOOGLE完見人話msx125係考試/打8字神器 想知除左X鏘之外仲有無邊間駕駛學校用?
3)學路試有無邊間推薦? 呢家諗緊簡HKSM/全方位

唔該哂咁多位巴打絲打

呢到冇絲打
乘客頭盔買咩size好?

有指定乘客, 直接捉佢去買試SIZE.
公廁頭盔, 西瓜皮啦, 唔駛煩.

有指定乘客, 直接捉佢去買試SIZE.
公廁頭盔, 西瓜皮啦, 唔駛煩.

我買左最大size 公廁頭盔
利申,我好怕死

識得幾個依家無渣既
重則比人撞到昏迷幾日
希望唔會嚇親你

跳車真係好癲

跳車傷成點?

不過最驚係其他車收唔到 碌過咗
學牌出架downtown300i 學保要幾錢左右

考自動波?

考棍 但唔諗住楂棍

打去問下啦,車齡、年齡都會計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞