有無人每月做sp sc 賺穩定現金流

306 回覆
55 Like 38 Dislike
期權Short Short地 - 係窮呀! D你個H
https://lih.kg/2202333
高10% 唔會收得好小?
NUGT現價55.89, 你SP 55咁勇, 你夠膽開到咁近係抵你賺既...
啱呀,我做short就係鍾意個個禮拜有錢收果種感覺
我會揀823
但823 波幅大d,又唔覺sp 權金高好多wo
你做sc最多都係賺少左
就算sp 有錢接貨都唔係問題
你知自己做緊咩果陣風險真係唔大
如果蟹住貨做sc都可以逐少逐少賺返返黎
823我唔做short,做leaps call好過
都係
我做開果啲股係我想接嘅
SP 就比較大機會Assign
SC 就比較少啲啲
但係一到Er peiord SC assign嘅機會就大大增加
好似隻Snap咁 SC左68 今日準備放飛
我冇專登計assign嘅%係幾多
因為我啲時間分得好散有啲短嘅1個月 長嘅去到出年
因為唔ok果班已經唔會有機會開post
有做過Short Option就知…….
大跌時你想平Option都未必真係平到…….
個人經驗……贏一年半載…..一個星期可能輸突……..
如果想做Leverage….用IB平Margin利息都好過Short Option做Leverage…….
你用邊間劵商?
如果股價大跌,short call 賺既錢都不夠蝕既錢呀!我上年就是short put 9988出事
sp先係王道,識人做sex partner每月賺穩定現金流
港股就算啦
有100股Bb
做sc 少到夠食兩餐m記
港股期權成交量低,到期日選擇又唔多
每個星期做係回報多啲
不過有時懶
我有做一年Short Call/Put Pins
仲有半年Short Call 700 700
如果真係遇到黑天鵝
睇下係咩黎先啦
影響到隻股基本面都係要Cut
都冇計
最經典我試過係隻Fsly
當時股價125 做左SP115
出左個news 一野drop到90
硬食哂都要斬左佢
因為隻黑天鵝影響到基本面
更detail 嘅我都唔記得左
都差唔多大半年前嘅事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞