有無人每月做sp sc 賺穩定現金流

306 回覆
55 Like 38 Dislike
巴打,可以追下ot巴既post

同埋衷心一句,做人大方d,會開心d同埋會有得著
上Reddit 睇人地做啲咩股都ok

同埋啲策略/Risk management

學到好多野
OT巴啲POST 袋左好多錢落我袋
人地都無話自己好勁
同埋你係咁用大跌嘅質疑sp sc,咁TQQQ喺大跌嗰陣咪同樣可以跌一半
有冇肉食睇你個本夠唔夠大風險愈高premium都愈高,premium低既就要靠你short到幾多張
所以最好做etf, 不過iv 細就冇肉食
佢下下都用最Extreme case黎講
如果真股災根本玩咩都會爆倉
都唔好話TQQQ呢類野
我懷疑條友以前all in sp sc妖股比人夾到爆倉
而家連個人都short short地
Short Cash Secured Put
睇#32 #43,佢似葡萄樓主有300萬,然後想睇人仆街
無人講過自己好勁,得佢一個無啦啦鬧人蠢
佢講到做SP SC 就係機械咁做
都要靈活變通 睇餸食飯啦
工具係死嘅 點運用就睇你個人
可能喺佢眼中唔係全倉TQQQ就等於以為自己好勁
如果個市好似佢講咁插水完全唔識彈既話
揸正股玩sc最多1倍速跌
tqqq3倍速跌
係嘅
你咁講佢又會衝出黎駁你
如果突然升番呢 咁你d 貨比人call走哂咪蝕錢羅

屌 答埋你 call走哂咪當認輸羅 落場投資一定sure win唔會輸?

Call走哂d貨個市升番咪keep住sp 用時間值追番輸左既錢
咁師兄你一年就可以翻倍
你呢個講法用邊隻股做例子都一樣,實啱嘅,只要跌得深就SC都補唔返
咁你SH正股咪一樣要坐,但我做short 就收premium 磨低個成本
邊個係ot巴
清你真係堅勇
我淨係敢玩藍籌大股,一年最多30%🤣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞