有無人每月做sp sc 賺穩定現金流

306 回覆
55 Like 38 Dislike
sp 中電,點睇?sp 有premium, 接貨有4厘息,有soc 做底,downside 都limit 左,夠幫補下當然唔會令你發達
唔記得講。我做美股期權
邊隻股
100股一張,買d blue chip都幾係野
咁講真如果唔係高槓桿就當係坐下貨囉,SP下SPY呢的接貨唔驚死,又可以做即月近期既啄啄下賺去大快活食飯既錢

驚死有驚死既玩法既。
伏得過直接買入正股,然後插水升唔返?
所以一開始選股要揀啲唔介意接貨嘅股票
仲乜出post燈自己
| short put (足夠錢)
你有冇睇清楚人哋寫乜?
係架 所以我唔明上邊點解咁多人話會破產
之前我開過po講過,其實真係穩賺
瘋狂做short covered call 係咪可以月月穩定收錢?
https://lih.kg/2334208
如果隻野長跌做SC都補唔返下跌跌幅,要維持SC有肉食唯有做近價,但係如果隻股反彈/ 轉勢的貨一俾人call走,未返家鄉就等於幫你斬左個蝕本倉。
輸50%同45%嘅分別
一句說話概括, 成粒糖輸間廠.
輸邊度我想問?有貨驚西
之後再留cash sp 接貨囉
可唔可以講多D
樓主唔係做short wor, 係做short put wor
唔玩妖股call put咪得,covered call put真係穩陣收錢嫁wor, covered call 有貨既到價咪賣出,之後再用premium買貨之後short多幾張
屌你sc sp 都未分清
同師兄玩緊一樣嘅野。呢個遊戲揀股非常重要,隻股最好係大籃籌超穩陣嘅。上年3月係面好好嘅照妖鏡,一眼睇清邊d股經歷股災後好快上番高位。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞