有無人每月做sp sc 賺穩定現金流

306 回覆
55 Like 38 Dislike
個大單邊係幾多%?
樓上條友on9 唔洗理佢 仲有邊個話做short side就唔買得正股
都有2% 1個月
一星期short一兩張點賺到3至8萬...
嗰位巴打應該係20年3月出事

炒左年幾,一個浪就收左皮
https://lih.kg/1922504
本身short既風險就係比人call貨你無貨、同要接貨無錢接,你有錢接貨、又有貨比人call
咁又點會輸身家?
一個月
有人話 巴老 曾經都用sp sc 加大回報?

假設 計完數,確定某隻股 價值range 係80-100
手持正股再不停做sp sc ,唔介意接貨坐 / 唔介意放完飛升
因為你預左隻股的合理價位

有無得諗
你講嗰種方法即係wheel strategy,如果隻股票真係within依個range,咁的確係OK嘅
又或者可以用Short Strangle
要講下你策略係點⋯ 一般而言,多數係看似收入穩定但到頭來一兩個 trade 就輸鑊金
貼真倉,型呀
我會mon住,祝你又贏
想問做呢啲操作係咪經常要mon住個市去roll
穩定現金流,唔係固定現金流
巴老係金融海嘯嗰陣SP
咪就係如果本金係1000萬,一個月咪收20萬咁lor,工都唔洗返
我出出入入,當收息
過去呢半年玩70蚊咁上下嘅即月option

希望可以快啲零成本
如果過90%勝率 而風險係可控
算唔算叫係投資入面既必贏?
其實係某啲moment係有既 主要係利用人性既弱點
不外乎貪心同恐懼

其實返工都唔係必贏架
你都係搏唔會比老細炒、搏間公司唔執笠唔拖糧
上年有幾球本做sc sp 一個月汁10皮平均
今年冇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞