有無人每月做sp sc 賺穩定現金流

306 回覆
55 Like 38 Dislike
天使即係咩呀大哥?
做 sp 唔會收錢啦
ptgf 先會收
個問題係你控制唔到接貨既時候
我試過即時接貨,咁比你反應夠快即時可以放
又試過星期五半夜接,星期一盤前已經跌左8%
咁你係咪自我調節止蝕由8%變15%?
咁如果你果幾日去左旅行又點好?
2%回報/month已經係妖股
你究竟有冇落過場玩過
咁你呢個問題係risk management姐
你自己allin哂啲錢做同一個period 就坐貨啦
永遠留返啲後路比自己
我會現價-5% 做開SP 視乎自己有幾多本金啦
同時繼續開返SC 仲會睇返股價波動黎做
唔會話月月固定同一日做咁機械化
SC 梗係等返隻價彈黎做
咁如果你話佢日日drop 唔彈我都費時再同你拗
反正策略就係咁 點樣執行係靈活嘅
連登仔個個幾球野投資
個個月10 幾20% return

點解仲要個個狗衝做ACO,住公屋,諗套現幾千蚊,唔比家用,返工帶飯慳錢
YTD 4x%
咁係咪炒股先係皇道,short option係過街老鼠?
大約180萬股, 120萬 cash
其實賺到錢咪得

人人性格唔同 玩法唔同 啱自己 賺到錢咪ok

錯左市場咪會懲罰你

自己再諗下點改善姐

一尾係到ban 永遠唔會進步
你咪睇吓依個post做short啲人底,睇吓有邊個做ACO、諗套現幾千蚊
笑死
15% 咪照roll 落個strike, 冇影響,就比人call貨就roll 返上囉
我都唔明你起哂鋼做乜鳩
人地邊一句話自己好勁
係你自己叫人分享下成績 人地大方同你講
你又話人懶勁都唔知做乜鳩
自己adjust返個strike啦屌 到期日之前自己識roll返up個strike咪唔會咁易比人call貨走,on9
Sp amzn 正3500蚊都有3300美
又係呢啲對白
我唔會覺得自己勁
因為大把人勁過我
對我黎講 賺到錢就得
兩樣都得,當你成本價高過你個strike時候,roll既目的就係唔比人call貨走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞