有無人每月做sp sc 賺穩定現金流

306 回覆
55 Like 38 Dislike
留名有無option 入門書推介
push
youtube 啦
邊隻股short side premium夠晒和味?
有無咩台好,最好有英文
上年試過貪心SP啲超高IV既醫藥股,點知第日大跌即刻無左幾皮
之後做SP都好撚小心,盡量開20%價外,執下石仔算
3-8萬係成個組合賺定只計SP SC既Profit?
其實係IV 高時做short 最好搵
20% 基本啦,不過strike 愈低premium愈少,唯有儲多d錢short多d,以量取勝

期權爆倉嘅人真係聽過唔少,玩嘅話最好小心管理好風險啦。
唔NAKED其實風險唔會話承受唔到
有咩事都係用錢接貨再射下個到期日
d人成日拎妖股做例子
下下每日十幾%上落會唔會揀呢d黎玩
只計sp, sc.
係,最多咪好似人地買正股蟹坐要慢慢等番家鄉je, 最重要你要對隻股有信心,唔好低位penis sell
樓豬有3球每月穩賺1-2 % 真係好過炒黎炒去 搵到方法穩賺其實幾爽,冇壓力
認清風險去玩無問題,但唔好抱住穩賺既心態囉

對賭遊戲,幾遠價都好,有人肯用呢個premium去 long,唔係送錢比你洗
你意為唔會到,short 到盡,果次就可能收你皮
做short之前要計吓承受到股價有幾大波幅。
我都有做naked short call,我計過就算股價升幾倍我都仲承受得起。
當然股市真係有好多意料不到嘅事,萬一真係爆升,喺自己承受唔住之前咪買入正股變covered call,跟住roll到佢落返嚟囉。

遇着單邊市,做short strangle, short straddle最後都會變到同做naked sc sp差唔多,所以根據自己承受能力諗定點處理
都好。
就好似反對揸TQQQ啲人成日拎「一日暴跌33%」「日日上落5%」做例子咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞