荃灣二手上車邊到好 (10)

1001 回覆
7 Like 10 Dislike
唔知2022年尾映日灣ssd解封 around 280-290呎嘅一房造價會去到幾錢會唔會破8球
好難呀麻,隔離先賣緊600頭,650好盡,如果冇海
可能得 死雀一房都係600尾
認同,最近有單未計SSD都係530咋嘛,計埋SSD都未到600
應該內部轉,530樂悠面壁都買唔到
wetland seasons bay 呎價+ 30%
因為個價係未包SSD,包埋咪近六球囉,市場已經factor in 咗

好深刻我個friend之前未過SSD買PB,幫業主俾埋SSD之後個lump sum同啱啱過SSD個市價差唔多
識唔識架冷氣漏水係去水喉塞/裝機裝得唔好
大廈外牆關閪事咩
果條白痴弱智仔仲賴緊好可憐 究竟蝕左幾多錢
ssd後映日600一房應該無人會放起碼都650-700
當隔離雀仔樂仔o個d都賣緊600 or 600以上 映日新咁多點都貴過佢地
係有間1房賣左5百幾 不過再早d有間2房賣9百幾tim
認同,但唔會應該好似上面巴打講破8球

9球兩房應該係業主俾SSD,SSD後應該會差唔多,低新三寶少少

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20210330/mobile/bkn-20210330195708994-0330_00842_001.html
岩啊 裝得唔好 仲話新鴻基質素高?
你真係沒改錯名 閱讀理解拎u?
翠豐臺對面億京準備有商場
開則方正
收番埋佢 又賣廣告
做咩撚野啊
550呎叫1000個有多
係咪搵水魚
梗係啦
我買1000 3房環宇//或者 樂悠居頂層3房好過
睇左好耐你班人討論,其實好多都冇乜質素人云亦云。
講黎講去都係果幾個屋苑,踩其他屋苑個理由都係抄黎抄去。
高度懷疑有班AA狗係到賣廣告。

例如 海濱花園 一定係望墳(反而工廠3寶又唔會話人望墳), 海濱最近果幾座由單位行到出荃西站係10分鐘/內。 講隔涉一定係工廠3寶唔信自己實地行一次。
向北、西望海/樓景 2-3房可能都係800 萬上下。
當然樓齡係一個問題但半新都一樣好多野煩,住落就知。

要比較應該用實盤比,就算同一個屋苑唔同座向樓層個感覺已經好唔同。

又例如 海之其中一個問題係D 設計奇怪由屋企出門到西鐵需要時間有時成10分鐘。
荃城匯 有D比車路 荃灣路包圍 夜晚有嘈音。

個人最喜歡 荃城>柏=

自己親自落場睇間隔景觀好過聽D AA狗指點。

總之一句 獨立思考,親自驗證。

利申 柏仔& 海濱業主 買柏先搬入呢區。
朋友係海之、御凱同爵仔業主。
認同 呢到好撚多死雀業主 係到盲目吹捧
利申:住過爵仔,現住環宇
果個位做商場有排搞都未旺
睇左好耐你班人討論,其實好多都冇乜質素人云亦云。
講黎講去都係果幾個屋苑,踩其他屋苑個理由都係抄黎抄去。
高度懷疑有班AA狗係到賣廣告。

例如 海濱花園 一定係望墳(反而工廠3寶又唔會話人望墳), 海濱最近果幾座由單位行到出荃西站係10分鐘/內。 講隔涉一定係工廠3寶唔信自己實地行一次。
向北、西望海/樓景 2-3房可能都係800 萬上下。
當然樓齡係一個問題但半新都一樣好多野煩,住落就知。

要比較應該用實盤比,就算同一個屋苑唔同座向樓層個感覺已經好唔同。

又例如 海之其中一個問題係D 設計奇怪由屋企出門到西鐵需要時間有時成10分鐘。
荃城匯 有D比車路 荃灣路包圍 夜晚有嘈音。

個人最喜歡 荃城>柏=

自己親自落場睇間隔景觀好過聽D AA狗指點。

總之一句 獨立思考,親自驗證

利申 柏仔& 海濱業主 買柏先搬入呢區。
朋友係海之、御凱同爵仔業主。

好贊同呢兩句. 同屋苑唔同樓層, 唔同座向已經兩件事, 而上網睇除非好客觀既資料, 都不要盡信, 親身去睇最重要.
環宇唔開窗嘈唔嘈?
笑死 比人屌緊都唔知
如果淨係聽你講 會以為爵悅庭原名叫小草庭
AA狗黎講算最低質
億京個場仲起緊 起好又唔知幾耐先有商戶 嘥氣啦
你睇plaza88

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞