荃灣二手上車邊到好 (10)

1001 回覆
7 Like 10 Dislike
住半山都可以話公共交通唔方便啦 要彈實有得彈 ..
理性討論 再望一望荷包咪 okay
之前我都有睇過萬景峰
Tower 6 D 低層
Tower 1 F 中層
傍晚真心大聲
另一個方向Tower 6B , 開揚好多,但 好多馬路叮叮聲
宜家身邊同事大部份住半山
tower 6
荃灣西起好咗之後
向西已經冇view
最好一定系Tower 5, 6 大帽山方向
當中最好嘅3房就係Tower 6 B , 6C
on9,有邊部冷氣唔會有問題
On9 ,邊間新樓起一起沒問題
上車盤Tier2/Tier3
1)縉庭山我覺得internal係真心good
但external的確係大問題
上面有講:交通、深夜、大窩口、無過海巴士、百無
有車都要考慮車位供求

2)環宇1、2座貴左啲,其他座最好搵啲長情業主?至少證明佢地自己都頂到住得人?近期升幅好似比較明顯

3)荃工三寶/名逸,差唔多呎價下 我諗都係爵同名
爵管理費特貴,黑廁黑廚,室內外泳池,可能無乜其他特別大優缺
名零零舍舍自己係側邊,則靚,暫時未享受到荃灣天橋網天橋

4)翠豐臺,overall fuckable,荃景圍南豐樓?但半個百無

5)愉景新城、綠揚:舊,個人無乜喜好,但愉景有羽毛球場

Tier2-3好似得環宇同縉庭山有露台
上面有師兄講過翠豐臺西南可望海
應該靚view加分
爵main係開廚(非明火煮食) 少部份梗廚(可明火)
廚房(媒氣)對我黎講係must
最好setting 電磁爐+明火
個人認為Budget 夠就明日
個聽好大好四正
翠都有室內羽毛球場

名逸隔離有aeon 仲方面過3寶
樂仔先係窮撚恩物
我覺名日絕對高質過工廠三寶自住一流,但要新d既升值能力高d就環宇
三寶沙塵滾滾 貨車車往 有車房又多工人搬上搬落
係呢到先俾人吹捧
其實早幾年個市場係爭名逸盤 一年得幾間放出黎 好多醫生護士住
係佢附近工廠搞緊重建先多返放盤

反而工廠三寶係天橋開咗先多人考慮 以前爵個價差名逸兩成以上 而家反而差距收窄咗

唯一問題係離荃灣西再遠咗 睇你平時搭咩車同多唔多去荃西個邊
縉庭山其實要諗自己要咩 唔應該同荃灣區比較
反而可以諗下大窩口同葵興一帶住宅做對比
因為個賣點一定唔係荃灣配套

環宇其實最靚既兩房我覺得係5座A 跟住係3座B
1/2座其實冇咩海景 純粹最近 但要注意一定估唔足價
因為大單位佔大多數 冇成交估價跟唔足

漏水問題其實入伙個陣一定執修哂 打哂石屎針 當然過多十年會唔會有手尾執就唔會有人知
本來我已經 block 咗喜洋洋
但係依家見你哋日日撚羊為樂, 覺得好搞笑
無端端 又挑起事端
死雀復然
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞