荃灣二手上車邊到好 (10)

1001 回覆
7 Like 10 Dislike
灣景廣場計入荃廣?
避開業主人身攻擊
Tier 3
持平少少就比你屈係業主
1.管理費貴 4.7尺
2.中央水冷系統 你每年要比一/二千洗冷氣 如果唔係塞咗去水會好麻煩 機款貴同少選擇 唯一好處電費低同換機唔駛搭棚 因為室外機係走廊
3. 大堂內籠唔襟擺 用酒店式設計 走廊暗

其他位
都係個句 如果佢係西鐵站上蓋就唔係呢個價錢
行公園10分鐘到西鐵站係一個好客觀既數字 接受唔到應該買新三寶 呢個價位佢都係同愉景比較 睇你想近西鐵同荃灣站

至於工廠區 工廠三寶唔近工廠區就唔叫工廠三寶 但留意番近年重建既新式工廈都係做辦公室用途 外觀比較新 同時冇污染問題 至於治安問題真係未聽過 如果隔條橋就咁差 映日灣同御凱唔會咁貴

至於面壁 我諗呢個係所有低層單位面對既問題 閣下同人深入交流個時鐘意唔落窗簾我諗係你個人喜好我唔深入評論

其他黑廁共有問題/ 內地人/ 裝修間隔 我諗唔係爵專有 咁就唔回應你啦
但價錢一線黎 地點上冇得輸 雖然落地鐵全城滙可能快少少

一線: 御凱>萬景峰=柏傲灣>全城匯>海之戀
二線: 映日灣>環宇>灣景廣場>名逸=爵悅=愉景>荃灣廣場>樂悠>立坊>翠豐
三線:海濱>城市中心>荃錦中心>海環>縉庭山>昇柏山
四線:荃豐4寶>荃景>荃灣花園>富麗花園>荃景圍其餘
感覺海濱只屬4線,望墓,配套一般,無眼傘頭行去鐵路線。
一線: 御凱>萬景峰=柏傲灣>全城匯>海之戀
二線: 映日灣>環宇=爵悅=愉景>荃灣廣場=灣景廣場名逸=樂悠>立坊>翠豐
三線:海濱>城市中心>荃錦中心>海環>縉庭山>昇柏山
四線:荃豐4寶>荃景>荃灣花園>富麗花園>荃景圍其餘
愉景點會咁前
兩房比較
環宇>爵>愉城
愉景一定唔會係同級啦
1.每年俾咁多錢搞冷氣 電費都補唔番
2.平日有沒行過 ?洗車污水周街都係 對面個座已經生哂草空氣污染你睇得到?你吹都唔好咁誇張啦

一句個人喜好當睇唔到,一句唔係獨有就唔回應 係咩玩法?
1. 電費慳3成 洗冷氣1500 我諗拉上補下差幾百蚊一年
係咪因為幾百蚊洗費就唔買
2. 對面邊座 其實正門我相信冇人用個個都係楊屋道入
多數我揸車去搵朋友先會個邊入 空氣污染係合理預測 如果舊式工廠不斷搬走 我相信空氣質素會變好

咁而家講爵悅庭既問題 其他個個屋苑都有既問題唔同你討論都好正常姐你扑野唔拉窗簾你想我點討論 你住邊扑野都拉窗簾啦大佬
Agree 愉景差少少,仲要讚石形廳🤢
有商場方便好多,樓就舊d又鑽石,但唔知係錯覺定點,愉景2房,可用空間係大過環宇/爵,廁所又大
環宇有露台/爵廳大
而且爵點等於環等於愉呀?
等於環,就冇得等於愉
愉景好友
其實幾鐘意環 呎價唔太貴
會所有羽毛球好少有 管理費幾多?
但又唔想買最入果幾座
F1係唔係真係好嘈?
近F1全部一鳩樣
其實好治癒。香港好多地方都有 四小 奧運 九龍
第一 二座高層 已經荃西三寶級數
最差個都過左8
不過講會所
我相信萬景>荃西三寶
1. 唔知你話比咁多錢既定義係咩, 如果另一位師兄話洗冷氣一年 1500-2000, 其實我而家屋企洗三部冷氣都係 500/部. 如果你話每年換一次冷氣, 咁我無野講
2. 空氣質素係咪咁差呢, 你話日日見到黑煙, 有怪味我就覺得好差. 但你都識講, 空氣污染隻眼睇到好差? 而且個個單位差? 用咩比較呢, 離島清新空氣定中環市區? 準則係點, 多 0.1 %? 還是大家都係憑感覺?
唔係想踩爵悅 利申租過一年
夏天都幾熱下 對面工廠開嘅冷氣係甘向着我哋
搞到成間屋都好熱
呢個合理d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞