荃灣二手上車邊到好 (10)

1001 回覆
7 Like 10 Dislike
師兄你都幾風趣
用環宇同爵悅庭比
AA都唔會咁on9啦
你話同荃景圍堆舊樓比較當然係爵悅庭好
同環宇比 輸九條街啦
則 配套 交通 景 地點,無論兩房三房 一樣輸
你有冇睇過樓架
主觀因素我唔考慮
幾好租幾好賣成交tell the truth
只睇客觀因素
樓齡, 成交價格
環宇漏水樓黎嫁

2016 年新聞:
以近1700萬元買入長實及港鐵發展的荃灣環宇海灣,入住一年以來,不停為了滲水問題,執漏。日前上門,又發現多一處新的滲水位。牆紙起泡,資深驗樓師明哥用儀器量度,發現超標,屬嚴重滲水級別。
36樓高唔高海天豪苑?
呢個中肯好多
綠陽喺我心目中只係近鐵版荃威
冇錯,呎價最客觀。D人成日加D主觀因素黎講排名⋯吹撚漲
高過, 海天得2x 層
睇你點睇
環宇始終新d, 但配套始終同綠楊爭好遠
個比較有d 似曼哈頓山vs 美孚新邨咁
我買咗 = 升兩個 tier
準備賣 = 世界第一不服來駁
唔需要加啲咩主觀因素
近唔近地鐵站, 方唔方便, 臭唔臭, 爆唔爆屎渠, 新樓舊樓, 保養如何, 發展商因素
基本上呎價就已經反映一切
哇⋯⋯⋯你用曼克頓山同環宇相提并論⋯睇黎你有貨係環宇wo
我個人鐘意綠楊多過環宇
7年樓同接近二十年樓淨地契環宇2057 萬一2047收樓 都仲有十幾年 走
爵如果行 天橋20分鐘都唔知去唔去到地鐵站
環宇 有行車天橋 遮住 落雨都係少少
環宇1-5座有海景 7-8 座高層都唔特登 走去望
雀仔 有小草留下成條街車房 整車好方便面壁 對住工廠大廈 啪啪春光片流出都似 一到夜晚好似鬼城咁
環宇 可以遠望f1好治癒 岩哂d A仔 雀仔部死人冷氣 想換都唔容易又黑廁
要比一定環宇贏
你呢個比喻完全冇 說服力
曼哈頓山直頭係荃西三寶 高半班
美孚新邨同埋綠楊新邨 呎價都有差別
cls 一定環宇,人哋個室內泳池幾正
曼克頓山已經係九龍一線
點會同環宇海灣比
每次經過都寒左一下同好頭痛

2016年荃灣工廈石棺藏屍案歷44天審訊,陪審團於上周五裁定首被告謀殺罪成,被判終身監禁。另外兩被告則被裁定誤殺罪成,法官李瀚良聽取兩人求情後,就誤殺罪判次被告入獄18年,考慮到他最初打算承認誤殺罪,扣減3年刑期,判囚15年;第三被告則被判入獄15年。就阻止屍體合法埋葬罪,兩人同被判入獄4年8個月,其中兩年與誤殺罪分期執行,兩被告入獄17年。
中文拎u?
呢個都係加分因素黎既
全個荃灣得佢有全天候泳池
環宇個配套點會差得過綠楊
淨係計附近綠化空間已經好過綠陽
綠陽遠嘅座數行去地鐵都唔叫近
隨時同環宇近嘅座數行去西鐵時間差唔多
返學時間仲要勁多小學雞中學雞……

不過點都好 都唔會拎曼克頓山嚟比較
我無comment
廢事引戰
https://youtu.be/l0C1Pkesnn4
你睇下個冷氣先
我有提個濕鳩冷氣丫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞