李斯朝鮮出左第三季雅信傳冇人講?

525 回覆
8 Like 213 Dislike

所以趙學柱俾佢咬完冇變喪屍
佢識搵床下底證明屌開嫁啦
以一部戲黎講用咗半套黎打開個世界觀話俾觀眾聽女主角個目標係乜又真係慢咗D嘅.
覺得雅信玩到要滅咗成個朝鮮個原因好薄弱
雖則佢被滅族係因海源趙氏而起,但都未去到要做攬炒之母
親眼見住佢爸爸變人棍十幾年
我都鍾意呢套啲文戲
打打殺殺睇到多真係會審美疲勞
生死草變嘅喪屍咬人
同生死草變嘅喪屍比人食係兩回事

可以咁諗,成個喪屍本體比人食左
本體自然轉移
冇陳國邦 零分
扮獵人好合理。
佢老竇ON9在做說書人當街講,
我以為係暗啞底滲D虎患風出嚟。
點知公開講又要講咩成年千…ON9到極,講大話嘅重點係9真一假。大話要人信最緊要開頭要夠普通平凡。
我飛住睇,覺得好撚好睇。
根本女主係天生嘅戰士、醫學、植物學同象形圖天才。
你明白呢點就覺得好正。
冇受正規戰士訓練,但憑自學就練到處變不驚。(黑寡婦有紅房自細訓練都成日慌瑟瑟)

而且我鍾意以一滅億嘅古仔。

惟一不滿係個尾,咁樣完好仆街。我睇死佢冇續集。
個軍官係好仆街
本來真正最理想嘅做法係由果隻屍變虎殺左光頭女真,然後由另一個光頭女真番去報信,咁虎患呢個大話就完美。
個軍官扭唔切橋。
屈落雅信族人度係好大風險,因為雅信族得雅信係戰鬥天才,其他都係弱者。女真人一打過去,有正常智商都知雅信族冇足夠戰鬥力高手殺16個女真人。

如果要講呢套戲最大問題就係戰力平衡,一方面講女真人好好打,要趙氏同佢嘅近衛隊至有足夠武力殺女真人。單係呢點,就冇可能靠屈雅信族過骨。個女真大佬似好英明,冇理由睇唔穿。
其實雅信都係女真族人嚟 只不過佢個部落係聽哂朝鮮話,唔上唔落咁,所以2邊人都歧視佢地,包括女真族人都唔承認佢地,所以佢地身份賤過地底泥

有句「女直兵若滿萬,則不可敵」係講緊千祈唔好惹班婆豬衛嘅女真族,唔係就GG 呢句我覺得編劇亦都暗示緊女真族嘅雅信,復仇之火燃起朝鮮嘅滅亡

我都覺得當初由隻老虎咬死佢咪仲好,唔洗兜咁多野但另一方面諗個光頭女真講過係廢四郡死左好多女真族人,屍都唔見咗,呢個就唔知點拆
佢搵生死草救佢媽
番到屋企俾人殺曬
跟住佢就囉生死草救曬d人
唔知係唔係 石刻 有講點用
跟住鎖住佢地 係屋

先去搵韓鮮人
一開頭仲有兩個韓鮮人
話佢一個細路女
自己埋曬全村人既屍
唔係覺得好悶講真如果用第三季六集時間淨係講全智賢仲大把人屌依家咁樣一次過交代咁多我覺得算係咁
不過暗得滯又係真
正常wo
喺朝鮮人眼中地位又低微同卑賤;女真人又唔當佢哋係同一族人,之後又被人團滅,成族人死清光
再加上入到軍營之後又俾人當係性奴,仲要細細個已經經歷咗咁多野,心理完全扭曲晒唔出奇呢一個論點佢算講得合理
都有好多人係冇睇過S1/S2直接開呢套黎睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞