李斯朝鮮出左第三季雅信傳冇人講?

525 回覆
8 Like 213 Dislike
臨尾一把火燒晒嗰度啲喪屍雖然唔多
但起碼都10幾20隻
以套劇嘅邏輯
全部都要係雅信殺完再用生死草救返生
以佢能力好似太誇張
應該係雅信拖緊車視姦佢個兩個
後尾幾好睇~
黑化雅信好似睇緊生化危機咁
你記唔記得交代過好幾次個細路女知用生死草有代價,可能佢就係有曬心理準備先整醒佢地
之前仲個個都等緊第三季講點解加熱會令到啲屍蟲更加活躍

我地知嘅係食咗喪屍肉就會變但唔會傳染,但係人食咗嘅話就變成可以傳染(可能係因為屍肉被加熱過) , 係設定唔係bug
第1代同第2代喪屍嘅分別:

下面個行係觀眾推論出黎
喔我明啦 佢地講緊點解鹿肉冇加熱都傳染到比老虎?其實呢個未算係bug 係未解釋姐 如果要解釋嘅話都好簡單求其就咁話 動物同人類身體有分別就得
問題係完全冇講有咩代價嘛,使用方式都冇講,而片尾佢整嗰陣係未鎖
其實可能有講 但佢唔播出黎姐 總之就暗示雅信所有野都係個壁畫度學番黎
邊有人諗到佢冇啦啦叛變
臨死扑到全智賢做鬼也風流
其實覺得金銀姬都冇諗到 你地快d幫佢兜
真 就算壁畫冇講晒 上面都有人提過時間線隔空咁多年 雅信都可能自己做過實驗
最尾都話佢細個已經同佢嗰族人去做呢啲嘢
咁佢識得點樣去控制都唔出奇啦
我咪講咗無睇
佢殺左趙氏 同 雅信想殺朝鮮同女真族所有人 既目的無關係
重點係 世子搵生死草下落 (係未知生死草係會屍變前提下 可能以為會係解藥) 係想救人 同雅信想利用生死草殺全部人係成一個敵對關係

利申: 藍字無睇前提下9估世子仲未知生死草既作用 有錯請更正
係都唔岀奇 雅信咁撚聰明識係個大粒野岀去打仗個陣短時間內冧咗成個營啲人 仲要細個偷偷地養屍無被人發現
我記得
食煮過嘅喪屍肉 係令到啲人成為變種喪屍
本身就咁食屍體嘅肉已經會變喪屍
應該係高溫會令到嗰隻寄生蟲會更加活躍所以點解食咗嗰個宮女嘅肉之後咁多人感染
但我記得嗰個士兵拎起張被嘅時候 隔離床條友嗰肚係穿咗一大個窿 似係咬傷多過刀傷
有兩個想開門走 可能雅信唔想病毒傳播出去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞