[HKUST]科大討論區 (20) - 又要wait hall

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
睇discussion forum搞到我以為睇緊mgmt2010/2130 d討論咁

huma1000 ar

搞到我想cm 佢地: participation 100%

ethics
should we protect minority interest

咁你有無hall

不過有無都無咩所謂

成日覺得住hall好煩 翻屋企舒服d
佢地開左fb page
睇discussion forum搞到我以為睇緊mgmt2010/2130 d討論咁

huma1000 ar

ethics
should we protect minority interest

咁你有無hall

不過有無都無咩所謂

撞正番工放工d時間番去好煩
不過遇到仆街roomate仲慘
佢地開左fb page

link
non-locals pay much higher tuition than locals<<<
佢地係咪唔知我地有教資會subsidy先會咁平
佢地開左fb page

link

search " internationals of hkust " in facebook

huma1000 ar

ethics

咁你有無hall

不過有無都無咩所謂

我火雞個邊搭
而家6.走都無咩人
放工個班坐左架91m特別車走
Shuttle密左
6.到又會有架91m

同埋而家d人終於知巴士經坑口
佢地開左fb page

link

search " internationals of hkust " in facebook

https://www.facebook.com/hkustintl/
non-locals pay much higher tuition than locals<<<

同佢講唔差再hall都比貴d啦

huma1000 ar

ethics

咁你有無hall

不過有無都無咩所謂

我火雞個邊搭
而家6.走都無咩人
放工個班坐左架91m特別車走
Shuttle密左
6.到又會有架91m

同埋而家d人終於知巴士經坑口

地鐵都好多人
彩虹搭巴士就塞到仆街
Shrlo:得閒理你地班賤民
佢地開左fb page

link

https://www.facebook.com/hkustintl/

好撚低汁
開人名油左自己名

同佢講唔差再hall都比貴d啦

佢地負擔倒學費 夾份附近租屋都負擔倒掛
住新界北新界西北果d學生就未必負擔倒啦
要local日日坐>三個鐘車又好公平咩
一句叫佢地滾啦咪撚係度讀

香港d u 偏幫non local , 打壓local都已經火 家陣自己唔理,有事先理就發爛渣 又話我地學費平d 老撚馮係就晒你地,咁鳩唔鋸滾返去咪唔洗嬲
個page google form d cm

香港d u 偏幫non local , 打壓local都已經火 家陣自己唔理,有事先理就發爛渣 又話我地學費平d 老撚馮係就晒你地,咁鳩唔鋸滾返去咪唔洗嬲

輸打贏要

邊度睇到?

邊度睇到?

https://www.facebook.com/hkustintl

大家一齊屌9佢地

google form
Non local(主要係mainland)可唔可以唔好咁on9
一來學費係政府資助,學校係收足咁多錢,並唔係因為local學生而特別平。政府既福利政策同學校policy根本就無關連,唔想比貴學費咪去返自己國家度讀書,當地政府都會有資助比當地居民。等同於香港人去外國流學一年都要幾十萬一樣,我地出到去人地都係當我地non local 咁處理,唔會特別優代我地

其二就係學校從來都無應承過一定要比hall任何一個學生。non local 憑乜野覺得自己係non local 就一定會有hall。到改policy既時候又唔發表意見到派hall先嚟嘈。學校之前email寫到明non local 頭兩年有hall之後應該要出去搵屋租。點解覺得有問題既時候唔出聲,到塵埃落定既時候先不斷發表埋啲謬論。

其三,non local contribution夠都可以照住hall,成日話自己成績好好既non local係可以用喱個理由加到hall分。學校憑乜野比一個成績唔係特別好、參與活動又唔多既人去住hall。本身去外國讀書既初衷就係想要認識世界,學校無理由鼓吹你摺UST Hall摺足四年

其四,夠50分distant 既local students 一樣受影響,點解講到local 就一定著數過non local 咁

最後,你班non local 咁唔滿意咪返自己國家讀書囉,陀地幫返陀地有咩唔啱呀
Non local(主要係mainland)可唔可以唔好咁on9
一來學費係政府資助,學校係收足咁多錢,並唔係因為local學生而特別平。政府既福利政策同學校policy根本就無關連,唔想比貴學費咪去返自己國家度讀書,當地政府都會有資助比當地居民。等同於香港人去外國流學一年都要幾十萬一樣,我地出到去人地都係當我地non local 咁處理,唔會特別優代我地

其二就係學校從來都無應承過一定要比hall任何一個學生。non local 憑乜野覺得自己係non local 就一定會有hall。到改policy既時候又唔發表意見到派hall先嚟嘈。學校之前email寫到明non local 頭兩年有hall之後應該要出去搵屋租。點解覺得有問題既時候唔出聲,到塵埃落定既時候先不斷發表埋啲謬論。

其三,non local contribution夠都可以照住hall,成日話自己成績好好既non local係可以用喱個理由加到hall分。學校憑乜野比一個成績唔係特別好、參與活動又唔多既人去住hall。本身去外國讀書既初衷就係想要認識世界,學校無理由鼓吹你摺UST Hall摺足四年

其四,夠50分distant 既local students 一樣受影響,點解講到local 就一定著數過non local 咁

最後,你班non local 咁唔滿意咪返自己國家讀書囉,陀地幫返陀地有咩唔啱呀

你寫比邊個睇

你寫比邊個睇

translate做英文 打上去佢地個google form啦

你寫比邊個睇

translate做英文 打上去佢地個google form啦

google translate
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞