[英國賤種喊蛇]F1 2021 英國站 賽後討論區 2

1001 回覆
49 Like 7 Dislike
運氣=bank cheque=MIA?
Toto: I just send you an email

賽後幾落力出火腿狗po做pr
依啲就真係master Plan 喇
明知而家係咪都出safefy
架車擺低左就經硬咁濟
咁做真係唔會輸
見有鬼佬留言話如果佢係F1 會俾平治整車
不過係其他車START 左RACE 之後先俾平治係PIT掂架車
雖然佢留英文相信佢應該唔係英人
Sorry, 係你架垃圾車唔夠我康打快囉, 搞返清楚唔該
World Destructor's Championship - After British GP
英撚係鐘意兜架啦
可唔可以由Cause A Collision果隊承擔一部分Cost Cap
因為會搞到次次都嘈餐飽係邊條19 cause a collision 有可能嘈到佛誕都解決唔到
所以火腿狗撞人的確係有一手
技巧高超
人地架車就甩皮甩骨
自己個架紅旗搞兩搞就冇咩大事
其實紅旗根本唔應該可以換野
話明race suspend
咁架車都應該係要parc ferme
咁先可以用番一樣嘅condition 繼續賽埋落去
痴撚線
定佢暗示埋咸狗剩係靠車
Its the car!!!
麥記燈力十足
又多個人跳出黎比人屌 又多個人自爆自己無腦
每次因為damage而退賽會有10萬美金allowance
10萬usd好少架咋
你望下上面個價錢表
唔係運氣,果個位炒車好大機會出紅旗,咸狗計好哂啦
係呀
唔預你大炒
純粹好過無
至於誰對誰錯,筆者覺得Hamilton的責任會大一點。雖然以昨天的情況來說,按‧《The Williams-Renault Formula 1 Motor Racing Book》及F1的運動規則所言是界乎進攻者責任(Hamilton)與賽車事故之間的模糊區域(筆者按圖︰書籍指在兩車幾乎並排之下入彎,兩者皆擁有彎道權,不管進攻方還是防守方,車手此時需要決定是否退讓以避免碰撞。不過如果進攻者只有前翼與防守者的後輪並排,防守者就擁有線權。神奇的是,今站入彎前是第一個情況(圖1),然後由於速度差別在彎中慢慢變成第二個情況(圖2))(圖片來自F1 Technical.Net

圖1

圖2
計好哂佢自己唔炒 呢樣都好勁下
其實下站都係我咸主場
我就話佢贏撚硬
我決定拎lance.stroll呢個名黎賭(好搶手的)
咸下場唔係pole to win 我一世唔改做lance.stroll
好似上年monza已經嘈過紅旗俾換軑同整車呢樣野,因為咩都唔俾整嘅話兒子未必上到pod
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞