火炭新盤咩價位

477 回覆
3 Like 30 Dislike
良心企業咩

拆要錢,再起過又要錢仲有要賠一大舊俾班新業主
你係老闆,會唔會諗下成個樓盤有冇咩辦法cut呢cut路,減下成本?咪又係業主suffer

搞手求打個和?
咁應該點做,巴打賜教下
用工廠區嗰條扶手梯上會逼死
條行人路仲窄過處

落雨大家遮疊遮,結果大家遮入面一齊落大雨

平時批同意書要批成幾個月都未得架咩
咩賜教
個盤要再趕工,又縮下用料慳成本,咪預返收樓質素未必太好
定係相反,出過事比人雞蛋挑骨頭既機會更大?
其實中洲個盤冇景但佢個位係食正兩邊巴士站 + 鐵路,行去火炭村又得,行去樂景街又得,呢樣野我估好多人都冇留意。由其駿景園、駿洋村、穗禾園成日都 R 要巴士改善服務,到彩禾苑入曬伙應該會再加多 2-3 條巴士小巴線。
新都城2房363呎, 成交咗735萬

馬鞍山舊樓都呢個價,我真係唔太信佢均價係低過 20k
佢地價成本4k左右,大把空間俾優惠,話晒第一個香港project
12000000000一呎 香港樓真係好貴
自膠,打錯野,當我冇講過呢個 message
放咗一半股票準備抽
點平點抵都無祖國咁好
中洲雖然係內地發展商,質素有疑問,其實香港二三線發展商都唔係好野

我搵番段舊片,珀玥個盤質素都係一擔擔

https://hk.finance.yahoo.com/video/%E8%83%A1-%E8%AA%AA%E6%A8%93%E5%B8%82-%E5%A4%A7%E5%9C%8D-%E7%8F%80%E7%8E%A5-%E9%A9%97%E6%A8%93%E5%BE%9730%E5%88%86-041341880.html
唔擔心
樓盤西面會望向一條明渠。有人說,這條明渠會有臭味,但我們團隊在現場卻感受不了。反而後方的「稻苗學院」,內裡會進行煮食,會有煙囪噴出一些油煙,現場會聞到一些煮食的味道,味道會否隨風飄入單位內,值得第五座向西面低層的單位住戶留意。
好事,避咗幾日跌幅
連登仔屌呢樣唔好個樣唔好, 到時收票咪又係超額幾百倍, 講到自己有份抽咁
打算放晒

個走廊成個酒店咁樣
邊度
on9???咁多木做乜春
淨係中洲個名都起碼要打八折啦
望下d收樓片(e.g深井果個盤)你就知呢d發展商同其他本地既有咩分別

仲要表個浸已經有差距,都仲未計入面有無暗病...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞