火炭新盤咩價位

477 回覆
3 Like 30 Dislike
林鄭plan淨係買到銀禧花園,35年樓齡。我當7m買到銀禧兩房500尺望工廠區,中洲一房350尺,真係未必一面倒。
Junk bay 康城都8m,火炭1房7m實搶爆
御龍山細三房對住新盤,大三房咪又係高層先可以過到冷倉,馬會宿舍。中洲向南低層起碼叫開陽。

條河唔知關唔關時間事,我就唔覺得臭,你咩時候聞到臭味?
望海景?
Yes,內園低層都過7
Agent 全面入埸吹奏到1房7m 都搶爆。One soho 旺角站都係6m-7m,住撚到工廠區周邊無配套1房,7m搶爆?One soho 都話哂近啲一樓一同骨埸,旺角又多食市,配套好。工廠區7點後死城咁款咪當人戇鳩啦,無生意都唔係咁下話
搞咩可以咁耐都無消息
Exactly, 全私樓區既人質素點都有番咁上下。其實啲個盤同上面啲agent 講果堆大圍,沙田同康城根本無可比性 人地係發展中到發展完既區,配套好住得舒服。而火炭係短期內都唔會見到會發展既區。吹奏啲個盤就好似吹奏逸璟龍灣係荃灣西一樣
唔好睇少沙田區分支家庭,沙田中心40年樓齡都300尺都要$18000-19000/尺,仲要沙田之後好耐都唔會有新盤供應。
沙田區再冇新盤。所以一定搶爆。其他因素唔駛分析

除非買得起瓏柏山囉
留明
開價估計折咗19000呎
佢有排都攞唔到預售樓花同意書
點解
咩事
白石角都18 19k二手啦

大埔白石角雲滙日前錄屋苑第二宗二手成交,屋苑新近錄9座中層A5室,單位實用面積455平方呎,2房間隔,以818萬元成交,實用平均呎價17978元。

中原許秋偉指,新買家為用家,感單位樓齡新,價錢合理,入市單位自住
兩房三房呎價唔會貴過一房啦

同埋有御龍山直接比較,唔會差太遠。御龍山兩三房西北工廠景18000up, 東南河景20000up, 中洲正南開陽市景均價19000合理。
呢個撚盤
上年底話就出 我一直想抽
當時御龍兩房 800幾
我等撚到御龍都1000
仲未撚出

最後放棄左 買二手樓算
再折
x2 developer渣緊供應務求賣個靚價
格離d 村屋先7m 已經有700呎
村屋梗係喇, 但係都有人貪新樓有會所架ma
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞