火炭新盤咩價位

477 回覆
3 Like 30 Dislike
起碼住4-5人都ok la
我同未來老婆仲有未來下一代, if any, 仲有隻狗一齊住
葡萄隻狗
隻狗要領養,未黎,仔女未生,所以其實得兩個人,好怕樓市唔店,不過我就真係房住不炒,佢升跌我都唔會賣,7至8年內都唔會有錢換樓
我估每呎 19k to 21k
小弟住山上穗禾,有幾點可以講
渠: 個盤有d位對住,景觀可能差,但我行咁耐都無異味。
配套:無乜,一定靠佢個自家商場,穗禾仲齊d
交通:係正地鐵站無得輸,但唔知將來會唔會逼爆
仲有d公屋會係火炭起,過幾年可能真係逼爆。
同埋因為係中資,建議各位睇定d先。
2個人,生2件+工人都仲夠住
Palazzo保養/keep得好唔好?住10年之後先23年樓齡,到時可能30k/呎
其實又係,純粹近地鐵站係好明顯優勢,其他生活配/方便性so far 一般,如果同溱岸8號比,溱8個區有乜優勢?唔計地鐵上蓋,溱8做緊21k
得閒一齊聚下
感覺上溱8高級d,但同樣地配套唔算好好,係近車公廟站囉。
配套上,當然係大圍會好d,但一分錢一分貨既。
巴打住邊?我上年尾先搬入E座,都住得幾開心。
Bro我住啟德, 不過返工係火炭, 同未來老婆外家係穗禾。
穗禾二期個景靚到不得之了
都睇到少少馬場。

我睇樓果陣都係被個景吸引左
我上手業主保養得唔錯,大堂算係咁,又低密度,又好近鐵,個人認為佢起得好土豪feel,有少少leung,十年樓唔預升,唔跌都偷笑
太近條渠真係好唔掂
條渠冇味, 同遲d 應該會活化封撚左佢
靜 d,但唔會有發展,對出神學院塊地可能遮到應一應
67x/68x 隻則個房其實得 2m x 2m ,係有 d 迫,不過三房套 2-5 人都夠住
其實屋苑都有好多位需要補,不過大致上算 keep 到,頂唔順就同座頭講開 case 講就可以
補充返渠方面有政府部門研究緊活化,類似綠化加少少藝術元素啦,你見佢最近掛banner 喺渠側邊。

穗禾起碼仲有檔菜檔魚檔鮮肉檔凍肉檔,唔夠仲有間759 百佳 餐廳真心質素麻麻不過起緊間大快活 新盤買餸我估要去駿洋?穗禾?一係去沙田搭一個站
我行去瀝源買
你向馬場?我知有啲對城市河都唔錯
邊度行去瀝源
巴打佢住穗禾應該行山路落去舒服啲可以坐81K巴士落去既
對,行山路多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞