[Switch/PS4/STEAM]《超級機械人大戰30》2021年10月28發售(12) 有無人怕中伏?

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
エラン:
moon已經易玩
白貓/白河愁無雙
未玩過og 系列
覺得個組隊勁複雜
同主要係好多機體冇咩介紹就登場有小小抽離
無屬性
始終係系列作 太多介紹老粉又唔鐘意
我都係會推薦之後試下玩返ogs ogg同2og
用模擬器唔緊要有買新作補飛就好
og要由頭玩起先會知個魅力
不過ogs同ogg係有返咁上下難度既
文本問題姐
其實好多時只要加句
xxx是上一次大戰的英雄 之類就夠
太舊個d game又冇中文 系統又落後
太難入口
岩岩先開始玩ux2周目
個擊斃咩料 2周目所有人衝上4 500擊斃
d冇用過既角色仲搶埋我第1周目既mvp
成日回味ogs 同ogg 系統其實同md唔係差好多
話舊其實都唔係好舊 08年up既game黎
同埋玩得模擬器其實有哂中文架啦d game
模擬器個d太麻煩啦
細個就話有心機搞姐
youtube睇下故事流程都得既
有興趣既話
始終md係og評價最差果作
精華係哂前作度
再唔係其實有2季動畫係度
PSP / 3DS 模擬器頂多set個手掣
save/load / 加速仲方便過真機
動畫應該係快速 OGS + 部份OG外傳

2OG就冇動畫啦
未玩晒唔知後邊劇情點
但感覺冇左版權作既故事加持
有d人物好似空殼咁
但要補番咁多個前作故事資訊量又太多
呢個就係og唔賣得既原因
佢幾時先肯出個合集係現世代平台俾人玩
通常玩版權作個d會揀自己鍾意/勁既機體出戰
就算唔熟都知揀個主角出場實冇死
依家md 玩到第一次合流(應該係)
文本又冇略略講一講另一條線
之後出擊一大堆唔識既機體都唔知點揀
正常嘅
你依家要用字同筆記低真正嘅擊墜數
邊部型你用邊部得架啦
可以睇下人物故事既
btw記得r1r2r3擺埋一齊可以合體
見過有人完全唔知
睇呢啲新入坑號嘅感受,就證實到og都真係好難賣得好

OGs OGG 2OG一次過放喺ps4 / steam啦
冇記仲諗住試下全隱藏
攞下呂布同法芙娜d機算
哈姆太郎果d由得佢死
加多部R Gun可以出天天炮
以前我玩, 通常臨尾果關先至不停刷

數完果關有幾多敵人, 要重打幾多次至夠數
中間最後一次打黑騎士果關幾好刷
d機裝甲低好快就打爆曬
都啱啱補左番

劇情係做得太快

但係戰鬥超燃 畫面一流
機設都幾好j

自從之前驚爆危機最後一季變左ppt
已經好耐無睇機人番

估唔到騎士&魔法算幾好

而家又繼續睇番ssss gridman

畫工同樣良好

機戰30 真係推番好介紹
除左好似認得有1 2部機係機戰a既主角定死敵個部超級系機黎
其他真係唔知點揀
最驚就係揀左d二線機搞到好難玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞