[Switch/PS4/STEAM]《超級機械人大戰30》2021年10月28發售(12) 有無人怕中伏?

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
乜都唔知直接玩ogs嘅話應該冇問題
不過我玩完gba og1先玩ogs
就會覺得呢d位有違和感
咩書
建議用模擬器玩返之前個d先W係必玩

呢2部機因為好似得VTX同埋OGMD,OGMD同VTX好大分別,而VTX得V係玩得過

我會建議玩V同埋OGMD
其實機戰不嬲都有賣開女特別OG系列
個陣睇OG第2季,成季d畫都崩,但係個ED靚撚到

不過近年少左好多乳搖了,好似因為PS打壓,以前任記個d搖到你暈
唔該巴打應該唔會等30先入坑
明白 唔該晒
比返乳搖我呀
但T 有魔法騎士

露曬出黎
唔好玩ogmd 你之前無接觸過機戰既話根本完全代入唔到劇情裡面
睇專用詞描述都睇到你一頭煙
艾姐、彩姐同拉米亞一向都係賣肉角色
賭神就爽la
史上最賣肉既應該係nds個隻OG外傳,條條女大招都有close up,唔係波就屎忽,敵方都有份,就連個縮小模組都有乳搖
如果唔識日文
最好玩模擬器有漢化版嘅機戰
投入度更高
nds嘅W
ps2 嘅MX
兩款劇情都係上上之作

如果想玩大長篇
可以玩alpha系列
由ps1 嘅@1 玩到去 ps2 嘅@2 @3
波瀾壯闊史詩感十足

好似@3 咁
雖然15 年前已經打爆過
但最近漢化完成再玩
覺得仲好玩
玩緊Alpha 3,有d機體動作真係好有心機,eg鬥將戴摩斯。

係小隊系統有少少煩,分流合流又要砌過組合,自己強迫症又好想全部ALL一擊破敵+幸運+努力。

有巴薩拿既機戰都係easy mode,係唔係由alpha 3 開始...
係d
你啱
魯魯修個戰術指揮加指揮官都勁屈
唔好咁快玩W住
玩完W你會覺得其他好垃圾
唔該晒上面答我嘅巴打們我應該會由V/X開始試
叫做方便啲 唔洗特登單撈模擬器

未用過模擬器
不過以機戰黎講
如果你想目的係玩戰略戰棋既, 其實唔完全太適合
因為玩機戰十個有九個半係玩情懷

第一個考慮既原因好多都係參戰作品
如果有兩三套作品你睇過而又好鐘意, 你就覺得果隻應該值得玩

如果你好重畫面表現同效果既
太早既集數就放棄啦, 因為唔會令人接受
了解
應該唔會玩太早嘅集數
pc 模擬器
Alpha之前果D冇得skip戰鬥畫面
會Load到你悶
私心推介EX
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞