[Switch/PS4/STEAM]《超級機械人大戰30》2021年10月28發售(12) 有無人怕中伏?

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
我記得會揀多血既打,記得打尾關,中間已全部半殘,只好退後個個入艦休息,省悟喺條通道慢慢殿後削血
D還好,只係啲機冇buff好難打出高傷害,同埋甲薄血少好易死。不過可以無限buff,仲有一線NT用nu系機體不斷合體技打老爸削血,連真龍真一都唔洗出就贏到,算幾易

成個中學生漄玩得最多就係D同OG1 OG2,D我玩咗50周目以上

雖然實際關卡少但內容好充實同埋故事鋪得好,實際遊戲時間同其他差唔多,又有考戰略嘅小遊戲,體驗好好

OG1只要留pp學sp回復就可以無限合體技精神放題,力場全部擋唔到合體技,連最尾嗰隻殞石都係咁打死,磨EN都唔需要

OG2最噁心係打死四個檢察官嗰關,大鐵艦長死嗰關比影鏡圍,地球搖籃決戰嘅金屬兒童,仲有最尾同白星融合嗰隻女皇峰,其他都可以靠地形同parts搞得掂,有留pp學sp回復集中力同attacker好難輸
企喺能量槽不斷開大絕打,呢關真係要少少時間磨
前一關要鋼鐵號開砲之後敵方增援要打死哂,過版關就升技能同改絕招,伊魯姆喺曉之決戰升到有熱血之後就可以同比安1on1,有正樹同隆聖圍毆比安好快死
其實孫光龍2og出左 楠葉線仲點行3@
有咩問題
孫光龍唔係到會唔會有影響?
原來你覺得佢似死佐

雖然最尾個幾關d boss無死/復活都無咩問題
孫光龍係不老不死
我poj冇睇攻略爆機
其實我成日覺得og d設定得啖笑
UC豪華陣咁濟
阿寶,馬沙,奶油,捷度,哈曼,胡索,私心出埋露
都佔左一半出撃數,仲出乜超級系
SRW D
有Macross 7,當初見到戰艦變形 睇到嘩嘩聲,巴薩那唱歌又可以加氣力。
跟住有部黑三一,黑爪連技,心唸機械人可以咁血腥既...(果時唔識EVA)
跟住仲有成班UC怪物,避到七彩,光之翼又大大力
最勁我覺得係無限地帶23,有招無消耗格鬥,我記得有一關,係無限增援,可以用部摩托車刷錢。
機戰D有真龍
脆皮龍
首次參戰有埋合體技好難唔用
https://youtu.be/OUJjrYAM1tY
果陣立繪仲識眨眼

但紅茶唔係射擊數值高D?
比部玩格嘅參式好似哂咗佢
呢兩日見特價買左機戰T
點解一周已經有20改?

利申: 菁英mode
好記得D敵人打超級系好痛
但係,佢地打到你部野就死就會轉另一部打
手加減
跟住唔怕無時間就搵basara唱唱唱唱唱
D真係好易玩
機師養成 幫到你
og d戰艦整備人員見到d特機都算,見到e部會有咩feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞