[Switch/PS4/STEAM]《超級機械人大戰30》2021年10月28發售(12) 有無人怕中伏?

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
學咗日文之後基本上都睇得明7~8成
以前日文會打好多周目
等自己慢慢睇劇情了解多少少
日文都因為打機有基本認識
依家俾中文版養懶左
村姑加博士

今日執執下屋搵到呢兩張野
https://youtu.be/DtbtSU9mhOs
雙子合體技幾鍾意家姐要阿妹補位果段台詞
D可惜冇重製
加番語音就勁正
大陸漢化不了
玩日版好過啦 D字靚好多
玩完成個Z3上下篇
睇到隻眼好攰 要係咁用腦分析D文字既意思
始終都唔係識哂 有陣時仲要搵下字典睇返個翻譯
仲諗住爆多次Z2同UX
打開GAME玩2場都心累
都係玩下中文版休養下先
目標日文練到可以去成為小說家度睇果D有毒輕小說
買左本書自學中,人大左先黎學語言真係好難
吸收真係慢左好多
好後悔讀書果陣明明咁鐘意睇動畫
都唔去學日文
人懶真係冇藥醫
熟能生巧
愈玩愈快
以前因為有睇版權方部分原作
起碼都會明多少少
打果陣最鍾意睇佢點融合
反而有時打完睇返原作
先知好多位俾機戰修改左好多
例如原作死左的角色機戰一大堆無死
部分原作無同場都收同場
例如好似甲兒會坐鐵甲萬能俠同巨靈神合作
原動畫都係坐TFO或者坐過一次新鐵甲
未玩過機戰系列
請問有冇話邊集最適合入坑?
你可以睇各作品參戰名單決定
先玩左自己有興趣既
其實都係得vtx三作同ogmd
一係就等機戰30
Weekend由ogs開始 打算重玩到ogmd

睇返啲角色未變情侶時嘅關係,好正

楠葉同隆盛呢pair其實幾襯
當初玩og1真係以為1pair
為左追隆聖入軍隊
點解會冇啦啦跟左布利特
果陣唔知原設定係咩

不要再說了
好過跟廢人特
因為楠葉本身定住係鄰家女孩果種感覺
所以真係配隆盛感覺最啱
如果D人話佢配鬥費烈特係因為官配ALPHA,
你不如叫佢配伊古拉度, (超級英雄作戰)好過
ALPHA廣播劇: 由於係OPEN END, 而楠葉無上機人只係醫護兵, 最後楠葉都係鐘意隆盛
OG: 隆盛條仆街仔掛住追伊古拉度, 連楠葉被捉時求救都係叫隆盛個名, 但係見到費人特咁深情先放棄 (係劇情夾硬配楠葉比費人特, 果度如果隆盛衝出就既話應該死會咗)
OGS: 隆楠感情線斬晒 只保留佢地係鄰居關係, 費事人分派系, 另外所有後續故事都以呢個版本為主
已經唔記得gba版og,原來係咁

ogs版玩落都怪怪地,隆聖同楠葉完全一啲feel到冇
隆盛係配ヴァルシオーネ最襯

可愛い
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞