[Switch/PS4/STEAM]《超級機械人大戰30》2021年10月28發售(12) 有無人怕中伏?

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
出自邊集

貴家澪到底識幾多neta
2章打老奧個時 用其他攻擊打佢
一早講明冇用 但玩家照做
佢就咁講
諗起阿松先生個機械人
魔法騎士出埋部後繼機啦屌
FMP四期係趕,但係需要要講的都已經講齊哂,無睇原作都無問題
但係話戰鬥PPT
其實鬥技場單挑同之後一打十一的演出都已經好接近原作個寫法同想像所以我好滿意
尤其係當時宗介坐住部前世代機,你以為可以好似以前坐強弩咁搏?
FMp 第四期D廣告多到
四期已經有生之年作品,見到烈焰魔劍已經感恩

唔敢期待有五期了
srw T GGG真係失望到極點
黎緊ggg final都唔好期望太高
機體參戰
巴打有taste me 心水too
係啊
4 期已經話係賀東老師碌爆人情卡先整到出嚟
有得睇已經好感恩

無唔滿意
純有感慨對比番第一三期良作 第二期神作

一個IP嘅沒落 亦都係機人番嘅沒落
連一個有紮實累積觀眾基礎嘅IP都搞成咁

所以跟住都唔敢睇其他新機人番

但係機戰30 出左
又有曉擊霸做主角機
仲有霸界王

點都諗住要玩
所以先要補番參戰作

點知仲有d製作精良嘅作品
騎士&魔法( 機設好 作畫好 打鬥場面都用心 )
ssss gridman可以算良作

覺得機人番仲有希望
其實我對FMP二期真係無咩特別感覺
但我見過網上有人話應該繼續出二期內容唔好做主線,我即場屌爆佢
而當年京阿尼唔接埋做FMP剩低D劇情(原作2008年完)而去搞廢萌搞到我成為京黑好耐
京阿尼又唔係專serve賀東
佢地鐘意做講人情嘅作品多
做過一次The Second Raid已經搞到京阿尼唔想再做機人作品
https://youtu.be/0W8Kmy3_Vz4
神谷爺爺+FDS真係高一班
睇完SSSS,希望30會整合體攻擊
我仲奇怪點解真三一同真龍係機戰V入面無招超大斧合體技, 原來以前有, 去到V懶到skip左
一定會有既 但係夠唔夠熱血係另外一回事
放心啦 畫GGG條友唔做啦
換左人跟
貼吧果邊有人話係電池組建模 原創組動畫
唔知真係點 可能係9嗡
不過唔會再係T個GGG咁樣
唔係話唔比機會d(可能係)新人,但係ggg粗粗地都叫部人氣主角機...
當天使龍果招都敢唔整已經無野無可能
可能d畫師覺得電池人係工賊添,大家收咁多錢得佢博命畫仲要個人風格咁強咁多人專登拎出黎讚

btw我覺得海盜大師同魯魯修大師唔錯,應該有既速度感都有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞