[Switch/PS4/STEAM]《超級機械人大戰30》2021年10月28發售(12) 有無人怕中伏?

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
上個POST睇到有人話ROJ有多舊角退場
我2同3都無玩晒, 反而F就爆咗
想問下2同3除咗光頭外仲有邊個舊角退場?
油王
エリス兩公婆結婚從政
等錯巴補充
跟番原案一開始城管隊日常打下恐怖分子
中段比預言者捉走哂四大魔裝機神等其他人救
之後順手打埋三邪神(真身)
最後預言者做boss收尾
工具人班新角色同巨人族全部cut走佢
黑鬼 POJ去佐神殿做神官 COE有出過黎下咁
雜種 POJ去佐騎士團同家姐交換 COE番黎有得用但尾
油王 ROE自己去搵料幫城管隊 出黎派下錢咁
男裝麗人 COE消失埋 得對白交待
關西腔大叔 ROE去佐從政 POJ COE得閒出下黎咁
關西腔大叔老婆 ROE有佐跟老公離隊 POJ有出黎 COE直頭下落不明
基本上roepoj加既伏線
之後要一集完全清晒再加打埋三邪神同教團接近唔可能
除非一集勁長 但唔夠時間一定係cut新野同駁og個d
仲有雖然都有人話初期冇得用魔裝機神唔好
但其實算少問題
我既話會咁寫
前期收得幾多得幾多 中期都係戰敗比人捉
但之前對其他勢力積落既好感同誤會解開佐
所以好快就搵到幫手 呢點好重要 之前d支線唔係白費
以愁 艾蘭為首 上面提及離佐隊個d 反佐面既蘭古蘭 修國 巴國 武士國 魔法國 反城管隊去救城管隊
ko晒堆大司教
後期殺入精靈界打爆埋三邪神 順便死人都可以幫拖
最後打爆埋三神合一預言者
咁寫即刻好睇好多
覆返個大題先,俾咗兩年時間都伏嘅話以後唔會再衝首發
話說魔裝入面根據屬性都有唔同演出風格
風: 爽快 正樹/大師兄/杉田
火: 熱血 黃sir/家姐
水: 華麗 17歲/雙子(妹)/王女x2
地: 賣萌(?) 貴家澪/義妹/豬突條女
無: 邪氣 艾蘭/小白
G復國人設同機設都正,係當初tv版故事節奏差咗啲
希望上完今個月劇場版有得再上過機戰
アルメラ組角色黎講我覺得唔錯 雖然係參考舊野
有多一集既話 4已經要出黎 最終章出黎幫手救人
巨人族既話唔出好過出 死佐無啦啦復咩活
要打埋本身就怪 原設都冇牙齒印 亂改到比人類打死
我覺得佢隨意多
除佐魔裝機神係揀人黎開
普通魔裝機有番咁上下氣都開到
對應條友多過屬性
關西腔:我系列唯一全屬性制霸
將一大堆野痴埋一舊咁講
本身富野已經難明
咁樣觀眾好難頂
啲勢力關係複雜到
套野係衰在25集
見到鬼佬問想玩機戰30係咪要玩賣機戰1-29先明故仔
係咪中原麻衣
套野講咩都唔記得 冇咩點睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞