[Switch/PS4/STEAM]《超級機械人大戰30》2021年10月28發售(12) 有無人怕中伏?

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
其實好多機都三隻字
SRX都係三隻字
印象中ps2上面嘅ogs 已經改易左些少
唔攞熟練度應該唔會太難過啫
不如試下唔修改自己努力玩
最多睇下攻略
我就玩VX 個 EXC system玩到腦退化
map炮無限loop, 完場
呢排玩返ogs
我最頂唔順武器要逐件改同冇照準值
每招改好似係平過一次過改
某啲機成型會快啲
但最乞人憎嘅係好似風魔招大得一發嘅丟錢改好似好晒咁
印象中當年GBA年代我改尾二招鳳凰當大絕
除咗冇野做之外都唔會特登用粒新星炸人
我果陣都淨係改ディスカッター同火鳥攻已經夠玩
其實個要訣都係地形 指揮同友情補正 睇實呢3樣基本上命回夠做就可以平推
好記得gba d og 改機體係廢, 一樣好易比人打中

艦長死果關, 老金完改爆機體都sl 到燥
ogs好似仲有得學sp回復,咁既話,無得改照準值都還好
GBA版 真係難玩 嗰陣冇開老金 打到普通ending boss關都打唔贏
https://buildbot.orphis.net/pcsx2/
你試下用新版可唔可以就咁行(佢講到明要裝Visual C++ 2019 (x86) runtime package先)
我1.6.0同新版都可以就咁喺x64啲資料夾行
Og 1啲Ai好狗
成日打部古鐵
又唔避得又唔擋得
og1部古鐵唔廢wo主力黎,大大力合體技
唔係大積加順口d咩
反而龍卷有無正式名稱?(條友部部機都叫龍卷)
印象中GBA嘅OG12係真係要用en彈或者搵用肉盾用晒boss啲en等佢冇得放盾放分身先打得入
同埋唔記得PP有冇得學技,不過一開始用PP衝晒格鬥射擊會易玩啲
但ogs 好似就唔駛了,多左合流系統易玩好多
我記得我主力用轟格殊一式打boss
OGs 個個都學得SP回復,慢慢磨實贏

GBA版唔記得有冇
佢地幾時可以合做一部機
雖然龍卷本身都勁
但係逸騎刀閃好食EN
睇行邊條線,但合流左都係用古鐵白騎打boss, srx果面難係難在得2部打王打得入,但打緊比安司令
隆聖線好刺激

同埋我記得有部隱藏機轟格殊
果陣要利用地型打
依家已經冇乜所謂
好似利用過 比安基地 啲牆
當年gba玩og真係童年噩夢。再玩srw D就發覺,咁易玩既。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞