[Switch/PS4/STEAM]《超級機械人大戰30》2021年10月28發售(12) 有無人怕中伏?

1001 回覆
12 Like 0 Dislike

原來當年有poster
呢套聽講寺田親自監督
事實証明佢唔適合做動畫

不過兩套OG動畫都有一個根本問題
就係出場人物太多
單係分時間就已經唔夠喉
第二季知道想集中講響介夫婦但點都要分時間俾其他人
其實出返各地語言版的OG及魔裝去各平台,已經大把人買
製作成本都只係翻譯費
シリーズ構成 寺田貴信
其實一睇就知
吹撚到古用MAP打到風魔跪撚佐起度
就知邊條友起度意淫
OG 都唔係BANDAI NAMCO話出就出囉
都有版權架
咩魔裝機神 兇鳥都曾經有爭議啦
The Inspector 阿呆完全無左GAME入面對響介個種癲狗式既憎恨
動畫阿呆太正常一D都唔好睇
BTW第一集同MK3打個段
https://www.youtube.com/watch?v=ujygm-qujQE
佢OGS唔係已經冇咁癲狗啦咩
唔睇人設
其實啲機戰都幾好睇嘅
癲狗係OG2嗰陣啫
OGS入面森住已經修正佢性格同交代前因後果同個角色洗白晒
SRX
大積加
龍虎王
Ex bein
響介夫婦都要練
MD 練玉座同白貓搞掂啦
佢出返舊我會乖乖地俾錢
其實寫黑左另一側既響介 咁癲狗阿呆明明應該好合理 偏偏又要就住就住唔好太痴線 btw抹黑一個抬高另一個呢d劣招真係

講真我對ogs同之後既og真係冇好感 玩係好玩 但個製作態度係有人氣就幫你洗白詐屍 冇人氣就繼續做小丑

對比版權作要顧及原作 og既自由度相對大 但唔係咁樣無限制肆意操弄
玉座都好後期先齊招
打boss SRX同響介夫婦必備
另一邊既響介就冇所謂啦
原本OG2就路人 其實而家計GAME都係路人
而且A入面阿呆我記得冇咁癲狗 OGS只係變番正常
OG系列話就話歷代原創ALL STAR
實際當然親疏有別啦 佢而家勁撚到仆街
我對OGS冇咩意見 係OGG咁樣復活蘋果同阿呆真係
OG2個END講明生女就檸檬同蘋果 而家咩感動都冇晒
玉座前期真係一般
捱到同龍神合體就勁
個罩硬到冇乜人打得入
勁都算 唔洗en先痴線
佢老尾有d剩減b又要少個d仲要扣5
真正靠機體彌補駕駛者嘅不足
唔睇攻略同唔熟og 真係中晒伏
升左空之騎士先整部咩巨人
想聽返呢個
幾時先有巨靈神
用SRX 就聽到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞