ViuTV開拍新劇《i.SWIM》MIRROR部分成員已試鏡 傳Edan呂爵安擔正積極操肌

608 回覆
91 Like 259 Dislike
Tiger太摺 就算有野捧佢 最後都係壇花一現
AK就算 無咩好講
反而frankie alton 我覺得值得試下多d野
Jeremy 就… 可以試下做校園劇既
睇番日版 春田田真係喊到心up
港版你要睇深情位就真係靠其他人except edan
想睇王勁
陳仔都算dup左呢排 係呢兩個禮拜多左譚仔同八達通先出多左鏡
本身佢自從斜棟之後,成個4-6月好似消失左咁
D喊戲真係好尷尬
佢有喊到?
下 算ok啦啲戲
新人黎講唔算差喎
睇你點睇囉 有人諗住借個圈刷下知名度 賺一水就收皮
有人想長做長有 做下一個四大天王
但係講真 幾可有下一個四大天王
先唔講天時地利 淨係而家大環境都無可能
係啊姜濤除左廣告,呢兩個月都無咩新搞作,似係食老本維持人氣,其實都dup dup地。

自己睇啦唔想放hk01link
好心唔好成班人趁住大叔宣傳期就亂鳩咁屌
人地導演、劇組、觀眾都好滿意佢地做喱個角色
先唔講佢地演技如何
但你要夾硬塞個演技好好既Stanley做呀田會有好效果咩
仲要有睇日版都會知 edan d浮誇表現同顏藝係參照原版
事實係好多日本人都buy喱個春田田
本身喱個角色就係搞笑為多
完全唔知點解講到要比奧斯卡影帝做先合理咁
你估真係cast哂12個咩
做番搞笑角色咪得
有幾個懷疑自己fade out自己
咁講真我唔覺jeremy ian 會啱拍大叔
陳仔啱啱個ifc活動好多fans
馮志強編劇的電視劇《創世紀》第48集中

批死呢個翡翠編劇

一旦離開 翡翠台 就露底 / 變冇牙老虎
調教你,我覺得係幫佢黑面風波洗白。
前幾日侮辱完黎明而家又侮辱星爺
剩係講喜感係有得揮 但部份感情細膩位真係做得唔夠
有啲場口佢個落寞樣又真係幾touching 帶到觀眾入戲

冇既 各有各睇 有讚有彈啦始終 如果就咁當喜劇睇係幾好 如果深入討論 咁佢的確有不足

呢個時世 香港始終都仲需要呢啲娛樂 呢個圈唔再係舊時4大天王單春果堆 抱住支持本地娛樂既心去欣賞包容
可能我咁講係打住支持本地既旗號 但冇人希望香港終有一日好似北韓咁 只准播指定節目 且行且珍惜
只希望香港仲可以有創作空間
今次港版大叔咁大迴響 日本仲話買返去播 係一個好機會將香港文化散播開去 引黎更多關注
唔係話想提政治 但生活 處處都係政治

利申 鏡粉 認同佢地有不足 但更希望香港人可以比多啲機會佢地
不論微觀地希望鏡仔發展得更好 還是宏觀地希望香港影視業可以好似以前星爺咁輝煌
Hello,係Burberry event當著AL面叫佢死開啲嘅毒糖:

1)《神隊友》歌詞係林若寧特登為咗男排寫,本身係AL 2020年第3首派台歌,呢首歌係角落生物前就已經錄好,同期Jer都有自己嘅第3首solo,而edan就係今年嘅新人,如果edan錄咗派台做唔到2021新人,係唔係你賠個新人獎俾edan啊
2)大叔的愛片尾曲原本係唔派台冇MV,係AL錄完之後大家覺得好先決定再拍MV&派台!Edan係一早決定咗錄新歌派台!
3)超感應片尾曲 - AL自己都講過佢覺得合唱好奇怪,佢向台灣製作公司都講過,人哋堅持佢打工仔可以反駁啲咩啊
4)叱吒樂壇頒獎典禮嘅表演 - 你去問903啦,人哋邀請唔同viu say no?
5) 台劇塵沙惑都未係viu播,VIUTV點宣傳啊!
6)大叔的愛依家熱播最多人討論,唔宣傳播緊嘅劇,反而宣傳未播嘅,咩道理?
7)mirror.weare ig 琴日今日都講Jer嘅新歌,你盲咗?
9) 係鏡粉都知道MIRROR IG之前任何嘢都唔宣傳啦,係7月開始好似換咗小編咁,先開始慢慢宣傳Mirror
10) Edan自己都講佢今年好多job未停過,完咗演唱會先開始搞第二首歌
11) AL生日出歌好明顯係因為要配合大叔的愛電視劇啦
12) 姜濤生日都撞正考有feel播出,VIU都有出post祝姜濤生日,你盲咗?好明顯係邊個生日如果有節目播出,viu都會咁做當宣傳啦
13) 你對人好,人哋就對你好,你哋得閒就係tg谷甚至係event屌花姐屌公司,係人都唔想對你哋nice啦
14) 神係你哋鬼又係你哋,之前event有少量姜糖可能太激動俾人影到扯住姜濤,你哋自己係谷狂屌要viu保護佢,唔好俾fans埋身,依家冇合照又鬧!
17) 彩蛋係監製導演決定,雖然AL係多過edan,但絕對唔係8-9成咯,你咁鐘意老作,點解唔講全部都係佢?
18) 《EGO》MV食view - 因為ALFC有向viu查詢呢件事,你哋自己都可以向viu查啊
19)造星4 casting中,花姐冇時間都好正常,上次Gucci event,花姐都唔係度,根本就係花姐有時間就會跟event,冇時間就唔跟
20)我冇記錯花姐ig係冇點名鬧東周刊
翡翠台起碼有:

翡翠編劇
翡翠監製
翡翠綠葉
翡翠化妝
翡翠剪接
慣性收視(最緊要)

呂爵安 點同你地既 TVB林峯 相比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞