ViuTV開拍新劇《i.SWIM》MIRROR部分成員已試鏡 傳Edan呂爵安擔正積極操肌

608 回覆
91 Like 259 Dislike
D 鏡粉幫Viu TV 護航真係好好笑。全香港人都見到Viu 傾盡資源捧Edan & Anson Lo, 佢地仲講到人人有份咁。
唔圈埋團歌係咩玩法
你好撚柒假姜糖
係人都知套劇真係紅真係hit
佢地拎到資源有能力去maximize個gain有咩問題
HBO 要錢先有得睇,先收費後免費,應該冇咁快喺 viu 上
我講緊姜濤個套超感應學園,唔係Stanley 個套。
唔係假 係毒唯就真
扮哂幫隊友抱打不平 其實根本冇留意過人地
官方ig除咗tag漏咗團歌根本就進步咗好多
就算diutv真係分化撚 佢都唔差得去邊
其實佢啲戲真係麻麻 成日都令人睇到老尷
其次佢講對白lur到聽唔到佢噏乜鳩
本身日劇仲浮誇 角色需要姐
姜濤班毒唯係咁
選擇性失明
原來VIUTV唔係唔識捧人,不過揀人捧啫。其他11個成員fans嬲都冇用,因為你粒星無被選中

極度不公平對待:
1)男排女將主角係Zeno同Ian,但Anson Lo唱片尾曲, 為何Jer, Edan不能唱《神隊友》,甚至全隊力圖合唱?
而且viutv亦曾出過合唱verison的神隊友,為何最後只派台Anson Lo一人solo版本?
無限斜棟有限公司主角Ian卻無得唱主題曲及片尾曲,打天下主角Anson Kong要自己提出才有主題曲,公司無安排budget 所以要自己作曲監製
太平紋身店搵外人唱主題曲都唔搵做歌手嘅姜濤唱
2)大叔的愛主角Edan,但Anson Lo唱片尾曲, 為何主角Edan不能唱?身為主角只得半首主題曲,Anson Lo非最大主角卻獨霸1.5首歌
3)超感應主角係姜濤,但Anson Lo連poster都冇份影卻可合唱片尾曲,為何大配角也要佔首(話劇組堅持,倒不如話力捧佢)
總結第1-3點,只要Anson Lo有份參與之電視劇,佢能唱片尾曲幾乎係必然的
4)叱吒樂壇頒獎典禮,開始時的表演,三子新人裏面只有Anson Lo能參與表演項目
5) 身為Mirror成員,Stanley遠赴台灣數月拍嘅台劇塵沙惑,mirror.weare/VIUTV ig未有提及半句
6)姜濤去台灣四個月拍嘅超感應學園八月將播出,GTV都開始宣傳,VIU/mirror ig至今仍然隻字不提,反而宣傳日版大叔的愛。自己artist拍嘅劇不更為重要?
7)mirror.weare 小編每日洗版Anson Lo《不可愛教主》新歌, 其他成員 或 團歌 完全沒有
8)公司特別為Anson Lo開辦真人騷招募女主角
9) JER 3台冠軍歌及姜濤4台冠軍歌, 無論是MIRROR IG or 花姐IG 也完全沒有提及半句
10) Edan係今年新人,27/1推出E先生後一直未有第二首歌派台,反而讓路俾7/7生日嘅Anson Lo
11) 同樣地IAN錄好新歌要讓路俾Anson Lo生日出歌
12) Anson Lo生日, VIU 出左個77 MINS 既片出來, 為何其他成員生日沒有,同月生日的Tiger甚至沒有得到任何待遇
13) 花姐對Anson Lo偏心,什至對其歌迷(神徒)都特別照顧,在一些不是公開場合亦友善地接受個別合照(與Anson Lo本人)的要求及對談,花姐站一旁等候,但反之對其他歌迷惡劣對待,極為呼喝,但另一邊廂在節目卻說打擊私追。行為極為矛盾
14) Anson Lo今年曾在兩個其個人event(Sabon,Charlotte Tilbury)完結後與其歌迷大合照(不只一張),但其他成員出席商場活動卻沒有這福利
15) Anson Lo生日,花姐兩度陪同到天星碼頭打卡,卻從未陪同過任何其他成員於公開應援地點打卡。更重要,當日LOKMAN 等4個人喺尖沙嘴有活動,花姐無到場, 就只陪Anson Lo打生日卡
17) Edan先係大叔的愛男主角,但每晚彩蛋8-9成都係Anson Lo

經理人花姐對AnsonLo特別待遇:
1)《EGO》MV食view,花姐上傳ig story表示想問為何食view,其他人有同樣情況,卻未見經理人抱打不平
2)7月14日,Ian, 姜濤分別有各自的活動,花姐未有到場, Anson Lo拍攝《假冒女團》花姐卻經常在場
3)前兩天Jer拍攝MV,花姐同樣沒有到場
4)前2日花姐又再為東周刊在ig上出story。總之但凡Anson Lo被欺負,花姐寧捨緊張,不止一次出story

話Anson Lo係花姐契仔不無原因,契仔從來唔係Ian或其他人
其實日劇喜感嘅角色係要咁做 我會話佢做得算幾好
唔信嘅遲下等viu播埋日版比較下
喱騷玩到出劇咁威
係毒糖都算
佢仲要扮自己係ian粉嚟踩Edan同AL
好似好幫隊友抱打不平咁
見過佢好多次喺公海搞分化
講嘢啲風格同TG火星谷班毒糖好似
簡直影衰姜濤同鏡粉
下邊都有個啊,佢哋啲ac都已經熟口熟面
見佢哋平時都唔敢入鏡post傾計就知咩料
係都ak拍啦
打天下第1次為viu帶來高收
至今都未做第2次男1
同台灣合拍果 d 似乎都應該冇咁快
拍多啲唔同運動題材得唔得
又係你呀資深姜粉
以前成日單打AL
之前個名叫 不會死才是勝利

一句啦
如果AL係契仔
花姐上年叱咤就唔會預AK有獎而AL冇啦

會唔會係你睇AL唔順眼
所以佢做親啲乜你都覺得係公司偏幫佢?
仲要咁有心機list晒所有你自己覺得成立嘅罪證出嚟
就係多得你呢啲人唔少
令到班鏡仔圍內有咁多誤解
姜濤同AL出活動連企埋一齊都廢事
又係你啊毒唯名都唔改下
長期見到你踩AL搞分化啦
唔好再扮幫其他仔抱打不平啦
返去你哋個TG谷圍爐屌仔啦
邊個仔個期多啲job都要踩
觀察入微!!
但佢講啲野係咪駁唔到先?
見到成班姜糖借呢個post入嚟spin AL係契仔真係好好笑 仲要扮晒戥其他仔唔抵咁,真係唔好咁肉酸啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞