22年冬/23年春 動身加拿大stream A集合區

418 回覆
76 Like 9 Dislike
PG diplmoa?
我應該23年夏先去
同2022先畢業,打算2022 9月過去讀一年/兩年
Winter sem通常1月開學
Same 考慮中
我鐘意uk多啲,但屋企人想移加拿大
讀一年DIPLOMA同去澳門賭大細冇分別
萬一STREAM A取消, PLAN B都冇
你話取消 stream B都可能取消啦 可能下一秒取消添 冇得驚喔 甚至ee都可以隨時suspend 你用主觀臆測就真係唔使走 邊個國家pr path都可能隨時取消
同埋1年dip係有1年pgwp可以brdige到pr 如果本身帶owp(香港學位申請)更加唔識愁bridge唔到
講到明A餐第三款 近年學士畢業追加個一年dip就得 (就算你話streamA下一秒取消 咁第一第二款都可以取消 鬥ee嘅話其實本身有學士+dip 學歷分唔會低 仲本身23年2月前搞定owp嘅話)
同埋讀兩年 qualify到pr多一年 pr申請推後一年 就多少少遭受提前sunset噩耗嘅可能
用盡空間最早過橋先係最好
想22年9月去讀書
但聽講master 收international student收好少人
係咪應該諗返讀diploma會比較好?
2年本身行EE都得 要Sunset 撞正大選 1年仲危
22年秋應該過加拿大讀pg
culinary
有冇本身只係hd 仔asso 仔想過去
大家係咪都收到offer 了?依家報係唔係太遲
早小小去啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞